Helyi sport

2015.09.18. 20:27

Újabb bravúr, hetedik a BL-ben a Vidux Tisza Squash SE!

A Vidux ma bravúrral győzte le a hetedik kiemelt ír Leinster CC-t, így hetedik lett a krakkói fallabda Bajnokok Ligája-döntőben.

Gyúrós István

Leinster CC (ír)-Vidux Tisza Squash SE 2-2 (7:7, 117-126) 

Férfi fallabda Bajnokok Ligája, a 7. helyért, Krakkó.

A párok:

Brian Byrne-Sebők Benedek 3:0 (11-9, 11-9, 11-4)

Sean Conroy-Vas Máté 3:1 (11-8, 11-4, 10-12, 11-4)

Sam Olwill-Hoffmann Péter 0:3 (5-11, 4-11, 5-11)

Michael Conroy-Kiss Dániel 1:3 (8-11, 3-11, 12-10, 4-11)

 

10:31

Szép napot mindenkinek Krakkóból! 10.45-kor indul a csapat, ma egy meccs szerepel a programban, az írek ellen a tét a hetedik hely. Itt sem a Vidux az esélyes, de láttunk már bravúrt ezen a versenyen!

10:34

Mivel egész héten gyenge volt a WiFi-ellátás a verseny helyszínén, ma sem számítunk jobbra. Ennek ellenére megpróbáljuk továbbra is követni a szegediek találkozóját.

12:06

Meccs van, internet nincs... Igyekszünk meccsenként jelentkezni, bővebben pedig majd a szállodából. Vas Máté és Sebők Benedek kezdett az írek ellen.

12:19

Az első két szett szorosan ugyan, de az íreké.

12:29

Vas gyorsan bukja a másodikat, a harmadik játszmában viszont 8-10 után, két meccslabdát hárítva tud nyerni 12-10-re. Sebőkek 9-11 a második szett is.

12:35

Sebők 3:0-val kapott ki Byrne-től. Vas még küzd.

12:37

Vas Máté 11-4-re elveszíti a játszmát, 3:1-re a meccset. 2-0-ra vezetnek az írek, jön Hoffmann és Kiss.

12:55

Hoffmann kiválóan játszik, mindkét játszmáját simán hozta, előbb 5-re, majd 4-re. Kiss Dánieléknél az első szett 6-6-ra áll. Így még lehet esély!

12:57

Kiss 11-8-re nyeri a játszmát! Ha mindkét szegedi fiú 3:0-ra nyer, megvan a meccs és a hetedik hely!

13:06

Hoffmann sima 3:0-val nyer. Most mindenki Kiss meccsét nézi, ott is kellene a 3:0!

13:09

A 2:0 megvan Kissnek, most megy a harmadik szett!

13:21

Meccslabdáról bukja a szettet Kiss, de még nincs veszve semmi, a következő dönt. Ha 3:1-re nyer, elkezdik számolgatni a négy meccs összes pontját. Jelenleg az íreknek 113 van, nekünk 115, azaz ha Kissé a szett, akkor miénk a meccs!

13:31

MEGVAN! 11-4-re nyer Kiss, hetedik a BL-ben a Vidux Tisza Squash SE!

13:52

- Hatalmas volt! Szombat reggel már mondtam Máténak, hogy jó előérzetem van, azt pedig tudtuk, hogy a hátsó két pályán gyengébbek az írek, mint pénteken a csehek voltak. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy hetedikek leszünk, ezt nehéz lesz überelni, de jövőre megpróbáljuk - fogalmazott Sebők Benedek.

- Elképesztő! A szerdai és csütörtöki öröm után nem gondoltam volna, hogy szombaton is ekkorát robbanunk. Igazi csapatgyőzelem volt ez, mindenki hozzátett, beleadta a szívét, lelkét. Ennél elégedettebbek nem is lehetnénk - mondta Vas Máté.

- Óriási az örömöm! Mikor elindultunk Szegedről, nem hittem volna, hogy véghez tudjuk vinni ezt a bravúrt. Szerdán megmondtam, hogy hetedikek leszünk, és ha én megmondom, akkor az úgy is van - értékelt boldogan Hoffmann Péter.

- Hatalmas dolog a hetedik hely, nem várt eredmény ez tőlünk, hiszen tizenkettedikként lettünk kiemelve. Az pedig extra öröm, hogy az én meccsem végén vált biztossá ez a helyezés, remek hangulatú mérkőzésen sikerült nyernem - fogalmazott Kiss Dániel.

- Nagyon örülök, hogy túlszárnyaltuk az elvárásokat! Két meccsem volt, mindkettő világbajnok ellen, örök élmény marad ez számomra - nyilatkozta Takács Bence.

- Hihetetlen volt a nyolc közé kerülés! Úgy gondoltam, hogy onnantól kezdve nem lesz esélyünk több meccset nyerni, ezért egy kellemes csalódás volt az írek elleni siker, és a győztes búcsú - mondta Vas Márton.

14:19

Ezzel véget ért négy napon át tartó online tudósításunk, mindenkinek köszönjük a figyelmet! A csapat szombaton még hivatalos a BL záróvacsorájára, ott meg tudják ünnepelni a hetedik helyet. Vasárnap indulnak haza, Szegedre.

Meccskomment

[namelink name="Pápai Miklós"], a Vidux edzője

– Az esélyesebb csapat nyert. A legjobb nyolc között már csak olyan ellenfelek vannak, amelyeknél aktív PSA-játékosok szerepelnek, nyilvánvalóan a mi gyerekeinknek már a pontszerzés is nagy feladat, óriási erőfeszítéseket igényel. Bátran kijelenthetjük, hogy helytálltak, szombaton pedig megpróbáljuk legyőzni az ír bajnokot, fokozni a krakkói csodát.

Vidux Tisza Squash SE–Viktoria Brno (cseh) 0–4

Férfi fallabda Bajnokok Ligája, az 5–8. helyért, Krakkó.

A párok: [namelink name="Sebők Benedek"]–[namelink name="Martin Svec"] 1:3 (11–9, 4–11, 3–11, 8–11). [namelink name="Vas Máté"]–[namelink name="Daniel Mekbib"] 0:3 (6–11, 3–11, 6–11). [namelink name="Hoffmann Péter"]–[namelink name="Michal Jadrnicek"] 0:2 (3–11, 9–11) – dead rubber. [namelink name="Kiss Dániel"]–[namelink name="Jan Ryba"] 0:2 (2–11, 6–11) – dead rubber.


Ha az ötödik kiemelt finneket sikerült megverni, miért ne lehetne a nyolcadik cseheket is? E gondolattal kezdett a Vidux Tisza Squash SE fallabdacsapata, amely pénteken a Viktoria Brno Sportprofit ellen játszott a Bajnokok Ligájában az 5–8. helyért.


Az előzetes várakozásokat már a negyeddöntőbe jutással felülmúló szegediek helyzete azonban nem volt ennyire egyszerű, a csehek annak ellenére kiváló napot fogtak ki, hogy egyet kénytelen voltak cserélni: a sérült Uherka helyére utólag utazott el Krakkóba Jan Ryba.


Vas Máté kezdett, de nem volt esélye Daniel Mekbib ellen. Érdekesség, hogy a két csapat játékosai 15 éve ismerik egymást, együtt kezdték a fallabdát, azóta versengenek. Következett Sebők Benedek, aki az első szettet megnyerte, ám aztán alaposan elfáradt Martin Svec ellen, 3:1-re maradt alul. Kiss Dániel meccse már végig sem ment, 0:2-nél életbe lépett az úgynevezett „dead rubber", azaz mivel eldőlt a két csapat versengése, nem játszották le a tét nélküli részt.


A vereség ellenére nincs szégyenkeznivalója a Viduxnak, ma 12 órától pedig megpróbálkozhat egy újabb bravúrral: a 7. helyért az ír bajnok Leinster CC lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában