Helyi sport

2015.04.19. 22:21

Verhetetlen Lewis

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma–1-es Bahreini Nagydíjat.

Munkatársunktól

A 30 éves versenyző pályafutása 36., idei harmadik futamgyőzelmét ünnepelte Szahírban, és ezzel megerősítette vezető pozícióját a vb-pontversenyben. Hamilton mögött [namelink name="Kimi Räikkönen"], a Ferrari finn pilótája végzett a második helyen, a harmadik pedig a német [namelink name="Nico Rosberg"], Hamilton csapattársa lett.

Az amerikai Lewis Hamilton az élen. Fotó: MTI

Az amerikai Lewis Hamilton az élen. Fotó: MTI
A rajtot az élről induló Hamilton tökéletesen kapta el, elsőként fordult el a célegyenes végén, mögötte [namelink name="Sebastian Vettel"] (Ferrari) érkezett, a negyedik helyről startoló Räikkönen pedig az első kanyarban megelőzte Rosberget. Vettel a 14., Rosberg pedig a 15. körben állt ki először kereket cserélni, és a bokszkiállások után előbbi volt a második, ám amikor Hamilton a 16. körben a bokszban járt, és visszatért a pályára, a célegyenesben Rosberg ismét visszaelőzte Vettelt.

A 33. körben Vettel ismét a bokszban járt, s így tett az élen száguldó Hamilton, valamint egy körrel később Rosberg is. A hajrában Hamilton magabiztosan őrizte a vezető helyet, Räikkönen viszont utolérte a második helyen haladó Rosberget, és kihasználva a német versenyző hibáját, két körrel a leintés előtt feljött a második pozícióba, így ebben az idényben először állhatott dobogóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában