Helyi sport

2015.10.23. 19:44

Vidux Tisza Squash SE: címvédésre felkészülni

Alig ért véget a fallabdacsapatok Bajnokok Ligájának krakkói döntője, a jövő héten már indul a 2015-2016-os OB I-es szezon. A címvédő Vidux Tisza Squash SE-nek komoly kihívója akadt, de a szegediek nem mondtak le a címvédésről.

Gyúrós István

A lebonyolítás


Változik a lebonyolítás a férfi fallabdázók csapatbajnokságának élvonalában. A szezonra 51 csapat nevezett, közülük 10 került az első osztályba, míg a tavaly kipróbált Premier Liga egyelőre szünetel. Három játéknap lesz, ezeken minden együttes három másik ellen méri össze az erejét. A mindent eldöntő szegedi fordulót áprilisban rendezik.

A címvédő menetrendje, 1. forduló, október 31. (On-Line Squash Club, Budaörs), 10: Vidux Tisza Squash SE–PSA Griff II., 12: Vidux–Platán SE Szeged, 14: Vidux–Alba-Török SE I., 2. forduló, január 9. (Viadukt Sportközpont, Biatorbágy), 10: Vidux–Top Challenge SSE, 12: Vidux–On-Line Squash és Fitness Club, 14: Vidux–Battai Fáraó Squash KSE, 3. forduló, április 23. (Squash Club Szabadidőközpont, Szeged), 10: Vidux–CSC Oliver SE, 12: Vidux–Alba Török SE II., 16: Vidux–PSA Griff I.

Minden várakozást felülmúlva lett hetedik a fallabdacsapatok krakkói BL-döntőjében a Vidux Tisza Squash SE szeptemberben. A saját nevelésű fiatalokból álló szegedi együttes két magasabban rangsorolt riválist is legyőzött, erre csak ők voltak képesek a mezőnyben. Nem lehet azonban a babérokon üldögélni, jövő hétvégén ugyanis már beindul a 2015– 2016-os OB I-es szezon.


– 2008-ban kerültem közel a sportághoz, és miután összebarátkoztam a Squash Club Szabadidőközpont tulajdonosával, Pápai Mikivel, elhatároztam, hogy a saját eszközeimmel igyekszem segíteni a szemem előtt felnövő srácokat. Pontosan olyan élményt vártam ettől az egésztől, mint amit Krakkóban együtt átélhettünk – mondta [namelink name="Barna Zsolt"], a névadó Vidux Kft. biztonságtechnikai cég tulajdonosa.


A sportban népszerű mondás, hogy a bajnoki címet könnyebb megszerezni, mint megvédeni. A szegediek 2013-ban már voltak bajnokok, egy évvel később viszont „csak" harmadikok lettek – most a 2015-ös aranyat próbálják megismételni.


– Valóban nehezebb lesz ez, mint a tavalyi szezon. A PSA Griff beerősített, a legjobb magyarnak számító Krajcsák Márk és a szintén kiváló Farkas Balázs mellett cseh játékost is igazoltak. Éppen ezért nem kimondott cél a  címvédés, de készülünk rá. Az biztos, hogy jövő hétvégén saját nevelésű csapattal állunk ki, de később elképzelhető, hogy hozunk légióst. A bajnokcsapatból Eddie Charltonnal, Tom Forddal és Daniel Poleshchukkal is jó viszonyban váltunk el, lehet, hogy visszatérnek  hozzánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában