Zsiga Máté az európai ranglistán már tizedik

Zsiga Máté, a Szegedi VTK teniszezője egyre szebb eredményeket ér el. Az utánpótlás-válogatott erőssége volt a korosztályos Európa-bajnokságon részt vett magyar csapatnak.
Zsiga Mátét már Európában is jegyzik. Fotó: Segesvári Csaba

Hosszú idő után ért el ismét kiemelkedő eredményt a magyar utánpótlás teniszválogatott. A 14 éves fiúk a korosztályos csapat Európa-bajnokságon előbb Csehországban szerepeltek a selejtezőcsoportban, ahol a hollandokat 3:0-ra, a fehéroroszokat 2:1-re verték, míg a hazaiaktól, nagy csatában 2:1-re kikaptak. A nemzeti együttes legjobbja az Szegedi VTK játékosa, Zsiga Máté volt. A mieink a második helyen végeztek, így bejutottak a spanyolországi nyolcas döntőbe.

Nem volt kedvező Zsigáék sorsolása. Rögtön az első kiemeltet, a spanyol válogatottat kapták ellenfélül. Hiába nyert a szegedi versenyző, Fucsovics és Gödry kikapott, így a hispánok 2:1-re nyertek. Zsiga Máté hatalmas bravúrt hajtott végre, hiszen az európai ranglista harmadik helyezettjét, Javier Martint múlta felül nem mindennapi mérkőzésen (7:5, 3:6, 8:6). A külföldi szakemberek nem győztek gratulálni a magyar sportolónak, mindenki elismerően nyilatkozott a teljesítményéről.

A helyosztókon remekeltek a magyarok: előbb a szerbeket 2:1-re, majd az olaszokat 3:0-ra múlták felül. Ez a két siker azt jelentette, hogy az ötödik helyen végzett a nemzeti együttesünk. A jó eredménynek köszönhetően a mieink kvalifikálták magukat a világkupára, ahol a legjobb tizenhat csapat indulhat majd.

A kiváló eredményeknek köszönhetően Zsiga Máté már a tízedik a legfrissebb európai ranglistán, szegedi teniszező még soha sem volt ilyen jó pozícióban.