Egy hónapig látják vendégül a sportolókat

2022.03.22. 15:33

Együtt segít Szentes és Mindszent

Majzik Attila

Közösen látja vendégül a sportolókat Mindszent és Szentes. Fotó: Majzik Attila

A Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában készül az áprilisi Európa-bajnokságra az ukrán U19-es férfi vízilabda válogatott. A fiatalok és kísérőik csak nagy nehézségek árán tudtak eljutni Szentesre, ahol vendéglátóik azon igyekeznek, hogy a sportolók lelkileg is mentesülhessenek a háborús traumától.

 

– A sportban nincs ellentét, nem lehet ellenségként tekinteni a másik sportolóra – hangsúlyozta Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában tartott sajtótájékoztatón.

 

A képviselő kiemelte, érezhető, hogy a szentesieknek szívügye, hogy segítsenek másokon. Megerősítette, az ilyen krízishelyzetekben fontos a szolidaritás és a humanitárius segítségnyújtás.

Fotó: Majzik Attila

Az ukrán sportolók és kísérőik egy kimerítő, tizenhat órás út után érkeztek meg Szentesre, az ukrán-magyar határátkelőhelyen például Seszták Miklós országgyűlési képviselő külön segítségével tudtak átjutni. Mint Bujdosó Tamástól, a Szentesi Vízilabda Klub elnökétől megtudtuk, a válogatott vezetői keresték meg az egyesületet, hogy nyugodt körülmények között tudjanak készülni a közelgő Európa-bajnokságra. A szentesi klub a szervezésben, az üdülőközpont pedig az edzéslehetőség biztosításában segített.

 

– Azt szeretnénk, hogy ezek a fiatal sportolók érezzék, hogy Magyarországon biztonságban vannak. Megpróbálunk a fizikai segítség mellett lelki, mentális támaszt is nyújtani nekik – fejezte ki Szabó Zoltán, Szentes polgármestere. A város a sportolók edzéslehetősége mellett az étkezésükben is besegít, a szálláshelyüket és az étkeztetésük másik részét a mindszentiek vállalták.

 

– A harminc fő befogadására alkalmas vendégházunkban szállásoltuk el ukrán vendégeinket. Igyekszünk most nekik egy „második otthont” biztosítani, hogy el tudják felejteni, milyen körülmények közül jönnek. A mindszenti emberek, minden jóérzésű magyarhoz hasonlóan, fontosnak tartják, hogy segítsenek azoknak, akik szükségét érzik – emelte ki Zsótér Károly, Mindszent polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!