Szeged

2022.03.29. 13:54

Konzultálnak a napvitorláról

S. Z.

Hivatalosan is átvette a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Kárász utca 13–14-es számú házakra szerelt napvitorlát – jelentette be sajtótájékoztatóján a Zöld város programért felelős tanácsnok. 

 

Mihálik Edvin elmondta, hogy az egyébként már korábban felszerelt árnyékolót több mint 30 centiméteres „szálak” tartják a házak falaiban, amik egyenként 300 kilogrammos terhelést bírnak. A tervek szerint folytatni szeretnék a vitorlák telepítését a Kárász utca többi részén is, azonban az lehet, hogy nem lesz egyszerű. A mostani két épületben ugyanis az IKV a többségi tulajdonos, így különösebben nem kellett egyeztetni a házakban élőkkel. 

Fotó: JZ

Azonban ha tovább telepítenék az egyébként valóban árnyékot adó szerkezetet, akkor az épületek, illetve a lakások tulajdonosaival is egyeztetni kell erről. Mihálik Edvin szerint ezzel nem lesz gond, mert a most átvett eszköz mindenkinek tetszeni fog. A zöldtanácsnok azt is bejelentette, hogy indítanak egy konzultációt egyebek mellett arról, hogy legyen-e több napvitorla a városban, de azt is megkérdezik, hogy milyen színűt látnának a legszívesebben a fejük felett az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!