Helyi választás 2022

2022.03.23. 18:12

Lázár: a romák számára is van tétje a választásnak

A jelentős részben romák lakta makói városrészben, Honvédban tartott szerdán lakossági fórumot Lázár János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje. Hangsúlyozta, a cigányság számára is komoly tétje van a választásnak. Lázár arról is beszélt, hogy a makói szülészet újranyitásán dolgoznak.

Szabó Imre

Lázár János a Gyóni Gáza és a Bethlen utca sarkán beszélgetett a honvédiakkal. Fotó: Szabó Imre

– Magyarország veszélyben van. Azt kérem, menjenek el szavazni, és a voksukat adják Orbán Viktorra, mert ő képes ennek az országnak a békéjét és biztonságát biztosítani – mondta szerdán Lázár János Makón, a jelentős részben romák lakta Honvéd városrészben tartott utcafórumán. 

 

Hozzátette, a szomszédos Ukrajnában most háború folyik, aminek súlyos gazdasági következményei lehetnek – nem mindegy, hogy Gyurcsány lesz-e a főnök, aki mindenkitől elvonja a lehetőséget, vagy olyan ember áll az ország élén, aki képes kezelni a válságot és segíteni akar.

 

Szóba került az is, hogy a magyarországi cigányság számára mi a választás tétje. Lázár emlékeztetett rá, az ellenzék vezetője, Márki-Zay Péter olyanokkal szövetkezett, akik között cigánygyűlölők, fajgyűlölők vannak. 

 

– Mi nem hagyjuk, hogy a magyar és a makói romákat bántsák, felvonulással, karlendítéssel, kiközösítéssel fenyegessék. Mi összetartozunk – mondta. Hozzátette: feladatának tekinti, hogy mindenki számára biztosítsa a bölcsődébe, óvodába, iskolába járást, a szakmához és a munkához jutást.

 

Egy kérdésre válaszolva szóba került a makói kórház, a szülészet ügye. Lázár felidézte, amikor Makón polgármesterré választották Farkas Éva Erzsébetet, ő feladatának tekintette, hogy a Gyurcsányék által bezárni akart makói kórházat megmentse. Ennek érdekében alakult ki az együttműködés a makói és a vásárhelyi kórház között. 

 

– Most azon dolgozunk, hogy a makói kórház újra önálló lehessen. Keresünk három olyan orvost, szülész-nőgyógyászt, akikkel újra lehet nyitni a szülészetet – mondta. 

 

– Ha bennünket választanak és nem Gyurcsányékat, a makói kórház marad és előbb-utóbb létre fogjuk hozni az új szülészetet is – ígérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!