Helyi választás 2022

2022.03.20. 16:16

Szegedtől már egészen Üllésig el lehet tekerni

Megszűnt az életveszély Szeged és Bordány között, most már végig kerékpárúton tudnak haladni a települések lakói. Vasárnap túrával egybekötve adták át az eddig hiányzó szakaszt. Kiderült, a héten újabb nyertes pályázatokról érkezhetnek hírek, ezáltal pedig újabb kerékpárutak épülhetnek.

Kiss Anna

Átadták a Sziksósfürdő és Bordány közötti kerékpárút szegedi szakaszát, melyre egy évtizedet kellett várni. Fotó: Török János

Forgalomba is helyezték a Sziksósfürdőt Bordánnyal összekötő kerékpárút hiányzó 3,7 kilométeres szakaszát. Az utat vasárnap egy túrával egybekötve adta át hivatalosan Mihálffy Béla önkormányzati képviselő, a megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselőjelöltje, Tanács Gábor, Bordány polgármestere és Nagy Attila, Üllés polgármestere.

 

Mihálffy Béla az eseményen arról beszélt, hogy a dorozsmaiaknak több évtizedes álma vált valóra, a szakasz pedig nemcsak Bordánnyal, hanem Ülléssel is összeköti Szegedet. 

 

Megjegyezte, több mint 400 millió forintból épült meg a hiányzó szakasz, melynek létrehozását az elmúlt évtized során rendszeresen kérte a közgyűlésben, hiszen nem telt el úgy év, hogy ne történt volna halálos kimenetelű kerékpáros baleset Szeged és Bordány között azért, mert a hiányzó szakasz miatt az autók között kellett tekernie az embereknek.

 

– A kerékpárút elkészülte közös sikere az önkormányzatnak, a hivataloknak, a tervezőnek, a kivitelezőnek és a lakosságnak – közölte.

 

A vasárnapi átadóra Nagy Attila és Tanács Gábor is kerékpárral érkezett. Nagy Attila közölte, jelenleg több olyan pályázat is elbírálásra vár a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, amelyek által kerékpárutak épülhetnek a Homokhátságon és a megyében egyaránt. Hozzátette, az eredményeket ezen a héten hirdetik ki, és ha sikerrel járnak, akkor 20 kilométeres szakaszok épülhetnek meg.

 

Tanács Gábor emlékeztetett, a Bordány és Sziksós közötti kerékpárút bordányi részét 10 évvel ezelőtt építették meg, akkor szerették volna, ha Szegeddel közösen tudnak pályázni erre, azonban a megyeszékhely tervei nem voltak már alkalmasak a pályázáshoz. Úgy véli, látszik a 10 évnyi különbség a két szakasz között, most szemügyre vette a bordányi rész hibáit, melyeket igyekeznek helyrehozni mielőbb. Jelezte, azt szeretnék, hogy a bordányiak kerékpárral is el tudjanak jutni a városokba, ezért Zákányszékkel közösen pályázatot adtak be a települések közötti kerékpárút elkészítésére, és amennyiben sikerrel járnak, a településükön élők már nemcsak Szegedre, hanem Mórahalomra is el tudnak tekerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!