Szeged

2022.04.03. 20:15

Mindenkinek sikerült időben szavaznia

Kiss Anna

Szeged – 2022.04.03. Országgyűlési választás a szavazókörökben. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A megyeszékhelyen minden szavazókör időben be tudott zárni, szerencsére mindenki le tudta adni a szavazatát – erről Chovanecz Kata önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) beszélt lapunknak.

 

A képviselő még reggel 7 óra előtt dobta be a borítékot az urnába a Tabán-iskolában, és eközben azt tapasztalta, hogy már a kora reggeli órákban sokan mentek szavazni, parkolóhely nem is volt az intézmény környékén.

 

Napközben a várost járva azt láttam, hogy sok szavazókörben az utcán várakoztak a választópolgárok, tehát sokakat érdekelt a mai választás Szegeden is – tette hozzá. Ezt tapasztalta a körzetében lévő Tömörkény-iskolánál is, ahol napközben többször kígyózó sorok voltak, főleg akkor, amikor kisütött a nap. Most már az eredményvárásé a főszerep, Chovanecz Kata kollégáival várja a végeredményt.

 

A megyeszékhelyet egyébként két választókör, az 1-es és a 2-es is érinti. Az előbbiben 77 ezer 846-an voltak jogosultak a szavazásra, ebből 18 óra 30 percig 51 ezer 484-en adták le voksukat. A 2-es választókerületben 87 ezer 382-en élhettek a lehetőséggel, ebből összesen 60 ezer 026-an szavaztak este fél 7-ig.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!