Helyi választás 2022

2022.04.03. 23:26

Nagyarányú győzelmet aratott Mihálffy Béla - Videó

Kiss Anna

Szeged – 2022.04.03. Országgyûlési választás, eredményváró a Fideszirodában. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Mióta a politikai élet magával ragadott, negyedszerre tapasztalom meg, hogy a választópolgárok értékelik azt a munkát, amelyet nap mint nap értük végzek. Negyedszerre szavaztak nekem bizalmat, ezúttal viszont országgyűlési képviselőnek választottak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Kiskundorozsmán mind a nyolc szavazókört megnyertem. Szegedet tekintve ez nagy dicsőség, hiszen tudjuk, hogy ezidáig nem volt Fidesz-bázis a város – mondta el Mihálffy Béla, aki a megye 2-es számú választókerületében nagyarányú győzelmet aratott vasárnap, így ő képviseli Szegedet és a Homokhátságot az országgyűlésben a következő 4 évben.

 

Mihálffy 24 ezer 472 voksot kapott – 92,13 százalékos feldolgozottság –, 3 ezer 869 szavazattal múlta felül a második helyen végző Mihálik Edvint, a baloldal közös jelöltjét. 

 

A képviselő a vasárnap késő este megtartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, azt tudja ígérni a választópolgároknak, hogy szívvel-lélekkel képviseli Szegedet és a Homokhátságot is a Parlamentben. Hozzátette, ez nem légből kapott dolog, igazi képviseletet kapnak az itt élők, akik számára bármikor elérhető, bátran keressék.

Bartók Csaba, a megye 1-es számú választókerületében induló országgyűlési képviselőjelölt nem járt sikerrel, ő a párt szegedi irodájában megtartott sajtótájékoztatón gratulált Mihálffy Bélának, valamint ellenfelének, Szabó Sándornak is az újabb mandátumához.

 

A másfél szemem nevet, hiszen olyan eredményt még sosem értünk el, mint ma. Az ország választói megmutatták, hogy előre kell menni és nem hátra, de semmiképp sem felfelé. Minden idők legnagyobb választási sikeréért elismerés és gratuláció minden szavazónak. Én azt tudom ígérni, hogy az én körzetemben továbbra is számíthatnak a települések lakói a segítségemre, folytatom a kormányzat irányába az érdekérvényesítő tevékenységet– tette hozzá.

 

Bartókot a baloldali Szabó Sándor előzte meg, aki 23 ezer 325 szavazatot kapott – 91,55 százalékos feldolgozottság –, ez 5 ezer 676-tal több, mint amennyit a Fidesz szegedi elnöke kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!