1 szavazat

2019.10.13. 22:55

Az ország legszorosabb polgármester választása volt Kisteleken

Az ország legszorosabb versenyét hozta a polgármester-választás Kisteleken. A harmadik jelölt visszalépésével a 21 éve regnáló Fideszes polgármesternek saját kabinetfőnöke volt a kihívója, aki független jelöltként indult.

Munkatársunktól

A lehető legszorosabb eredmény született Kisteleken: Nagy Sándor eddigi polgármester egy szavazattal előzte meg kihívóját. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Fotó: Frank Yvette [email protected]

A kisvárosban a szavazásra jogosultak 41,7 százaléka vett részt az önkormányzati választásokon. Ez magasabb, mint öt éve, amikor 38,7 százaléknyian voksoltak, viszont jelentősen elmarad a megyei 49,8 százalékos részvételi aránytól.

A választás a vártnál jóval szorosabb lett: a jelenlegi polgármester, Nagy Sándor mindössze egyetlen szavazattal kapott többet, mint Mészáros Gábor. A 2447 érvényes szavazaton gyakorlatilag csak a matematika törvényszerűségei miatt nem tudtak egyenlően megosztozni. Ez a lapzártánkkor rendelkezésre állt nem hivatalos végeredmény volt.

A lehető legszorosabb eredmény született Kisteleken: Nagy Sándor eddigi
polgármester egy szavazattal előzte meg kihívóját. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Nagy Sándor 21 éve vezeti polgármesterként Kisteleket, mely 30 éve kapott városi rangot és azóta járási központ lett és a térség egyik meghatározó településévé vált. Ő ezt a munkát szeretné tovább folytatni. Mészáros Gábor programjának egyik legfontosabb eleme a külföldi munkavállalók jelenlétének visszaszorítása és a gazdaságfejlesztés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!