Helyi választási hírek

2019.10.14. 06:00

Tarolt a Fidesz–KDNP a Csongrád megyei közgyűlésben

A két megyei jogú város, Szeged és Hódmezővásárhely kivételével valamennyi településen a Csongrád megyei önkormányzat tagjaira is szavaztak tegnap. 165 ezer 975 választásra jogosult 47 százaléka voksolt vasárnap, ez a részvételi arány közel 2 százalékkal magasabb, mint az 5 évvel ezelőtti volt. A Csongrád megyei közgyűlésben 20 mandátumot osztottak ki, hat párt állított listát, összesen 106 jelölttel.

Szeged 2019.10.13. Önkormányzati választások szeged. Szavazás a 116-os választókörben. fotó: Kuklis István Délmagyarország DM

Fotó: Kuklis István

Tarolt a Fidesz–KDNP, Gémes László, Szél István, Bozó Zoltán, Nógrádi Zoltán, Nagy Attila Gyula, Ádók János, Gyovai Gáspár, Polner Eörs István, Magyar Anna Mária, Mágori András József, Kormányos Sándor és Csáki Béla jutott be a Csongrád megyei közgyűlésbe. Eggyel több képviselőjük van, mint 2014-ben, a befutók nagyobbik része újrázó.

Az MSZP két „régi motorost” delegált, Búzás Pétert és Szirbik Imrét, ez előző megyei közgyűlésbe még öt képviselőjük dolgozhatott. A Mi Hazánk Mozgalom Toroczkai Lászlót és Dorogi Györgyöt küldheti a közgyűlésbe. A Jobbikot Szabó Zoltán Ferenc és Zeitler Ádám képviselheti, míg a Demokratikus Koalíciónak és a Momentumnak egy-egy embere jutott be, Török Miklós és Körmendy Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!