118 szociális bérlakást újítanak fel Vásárhelyen

505 ember otthonában végeznek energetikai korszerűsítést.

A vásárhelyi önkormányzat megnyert két fontos pályázatot, ezek januártól adnak feladatot – mondta Kószó Péter alpolgármester a szerdai sajtótájékoztatón. A Bibó, Janáky és Dobó utcában lévő 118 szociális bérlakás felújítása mellett a felzárkóztatási programra kapott támogatást a város, és a vásárhelyi identitást erősítő rendezvényekre.

 

Az említett bérlakásoknak – 505 ember otthonának – az energetikai korszerűsítését végzik el. A homlokzat és a padlás hőszigetelése mellett nyílászárókat, ajtókat és ablakokat is cserélnek a megnyert 233 millió forintból – erről már a projektmenedzser, Spitzner Csaba számolt be.

Egy 40 négyzetméteres közösségi házat is építenek az Észak utcai óvoda mögött. A munkálatok 2018 nyarán kezdődnek, az ott élőket folyamatosan tájékoztatják. A nyertes pályázathoz társul egy felzárkóztatási program, a Kapcsolat Központ segítségével valósul meg januártól, 140 millió forintból.


Az egész városra kiterjedő, és a helyi identitást és az összetartást erősítő programra 150 milliót nyert Vásárhely. A partner ebben a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ lesz, ahol információs pontot is kialakítanak, és minden részlet megtudható a rendezvényekről, képzésekről. Arra számítanak, hogy a vásárhelyiek fogadókészek lesznek ezekre a programokra – közölte Lázár Mária projektmenedzser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!