Hallgassa élőben!

2 milliárdos fejlesztés a vásárhelyi kórházban

Hódmezővásárhely - A kampányígéretek, a felelőtlen beszéd távol áll tőle, mint ahogy Almási Istvántól, a Fidesz–KDNP közös polgármesterjelöltjétől is – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Kovács László, a vásárhelyi Erzsébet-kórház megbízott orvos igazgatója, önkormányzati képviselő.

– 2007 áprilisában az egészségügyi kormányzat 63 százalékkal csökkentette az aktív ágyszámot. A vásárhelyi intézmény 250 dolgozójától volt kénytelen megválni. 15 ezer vásárhelyi tiltakozott a csonkítás ellen, de nem volt elég csak tiltakozni, tenni is kellett, hogy megmaradjon a vásárhelyi kórház, ami mára az ország egyik legstabilabb, legjobban szervezett intézménye lett – mondta Kovács László. Hangsúlyozta: a kórház A épülete az alapoktól a padlásig megújul 750 millió forintból. Több mint 66 millió forintból új CT-t vásároltak. 280 millió forintot nyert a kakasszéki intézet 19 ágyas nappali kórház kialakítására. Az elmúlt években összességében több mint 2 milliárd forint – az ágyszámcsökkentés miatt megítélt 800 milliós kártérítéssel együtt – fejlesztés valósult, valósul meg a vásárhelyi kórházban.

A megbízott orvos igazgató egyebek mellett megemlítette a szegedi egyetem onkológiai klinikájával kötött megállapodást, a vásárhelyi és a makói kórház integrációját, illetve az Egészséges Vásárhelyért programot. Almási István és az önkormányzat tett, és tesz a vásárhelyi egészségügy fejlesztéséért – mondta Kovács László.

Minden ötszázadik amerikai meghalt a járvány miatt
Az ország kórházainak intenzív osztályai telítődtek a koronavírusos betegekkel.
Magyar állami kitüntetést kapott Frantisek Hybl cseh történész
A kitüntetést a neves történésznek Boros Miklós, Magyarország prágai nagykövete adta át.
Lemondott a holland külügyminiszter a kudarcos afganisztáni evakuálás miatt
„Egy miniszternek mennie kell, ha a politikáját elutasítják” – jelentette ki Kaag rövid lemondó beszédében.
Orbán Viktor: irány Etyek!
Etyekre utazott a miniszterelnök.
Leverkuseni vereséggel kezdte a Ferencváros a csoportkört
A magyar bajnoki címvédő a csoportkör második fordulójában, szeptember 30-án a spanyol Betist fogadja.
Országszerte 1100 elektromos busz állhat forgalomba 2025-ig
A 2019-ben elfogadott Zöld Busz Programra a 25 ezer főnél népesebb települések jelentkezhetnek.