Hallgassa élőben!

2 milliárdos fejlesztés a vásárhelyi kórházban

Hódmezővásárhely - A kampányígéretek, a felelőtlen beszéd távol áll tőle, mint ahogy Almási Istvántól, a Fidesz–KDNP közös polgármesterjelöltjétől is – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Kovács László, a vásárhelyi Erzsébet-kórház megbízott orvos igazgatója, önkormányzati képviselő.

– 2007 áprilisában az egészségügyi kormányzat 63 százalékkal csökkentette az aktív ágyszámot. A vásárhelyi intézmény 250 dolgozójától volt kénytelen megválni. 15 ezer vásárhelyi tiltakozott a csonkítás ellen, de nem volt elég csak tiltakozni, tenni is kellett, hogy megmaradjon a vásárhelyi kórház, ami mára az ország egyik legstabilabb, legjobban szervezett intézménye lett – mondta Kovács László. Hangsúlyozta: a kórház A épülete az alapoktól a padlásig megújul 750 millió forintból. Több mint 66 millió forintból új CT-t vásároltak. 280 millió forintot nyert a kakasszéki intézet 19 ágyas nappali kórház kialakítására. Az elmúlt években összességében több mint 2 milliárd forint – az ágyszámcsökkentés miatt megítélt 800 milliós kártérítéssel együtt – fejlesztés valósult, valósul meg a vásárhelyi kórházban.

A megbízott orvos igazgató egyebek mellett megemlítette a szegedi egyetem onkológiai klinikájával kötött megállapodást, a vásárhelyi és a makói kórház integrációját, illetve az Egészséges Vásárhelyért programot. Almási István és az önkormányzat tett, és tesz a vásárhelyi egészségügy fejlesztéséért – mondta Kovács László.

Sydney további korlátozásokat szüntet meg
Már nem kell maszkot viselni az irodákban, és többen gyűlhetnek össze egy helyen a lakásokban és a szabadban.
Terepre mennek a hallgatók – fotók
Az idei tanévben rekordmennyiségű, több mint hatvan hallgató pályázott a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének gyakornoki helyeire.
Elrontották az első félidőt
A labdarúgó NB II. 12. fordulójában a Szeged-Csanád GA nagyon elrontotta az első félidőt Csákváron, három gólt kapott, és csak a hajrában szépített, így sima vereséget szenvedett.
Nemcsak mondják, írják is a költeményeket a mórahalmi szakképző iskola tanulói
A Csizmazia Alapítvány országos szavalóversenyéről ezüst­érmet hoztak el a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Garabonciás Kollégium diákjai.
Bármilyen nyelvre szinkronizálhatják a filmeket – a színész hangjával
Az idegennyelvű tartalmak rövidesen saját nyelvünkön szólalhatnak meg, alkalmasint a színész igazi, eredeti hangján.
Orbán: bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret
A kormányfő közölte: az a helyes, hogyha az egyetlen igazán komoly nagy nemzetközi repterünk magyar kézben van.