20 éve együtt Vásárhely és Ulm

Hódmezővásárhely – Nagyon sokan szeretnének jóban lenni Németországgal. Élvezni azt a gazdasági fellendülést, amelynek gyümölcsét a német szorgalom teremtette - Lázár János.

Munkatársunktól

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Viszont kevés olyan nemzet van Európában, amely nemcsak érdekből, hanem barátságból és szeretetből fordul a németek felé. Két nemzet között a kapcsolat, a szövetség, a barátság azon múlik, mennyire veszik ezt komolyan, mennyi energiát áldoznak erre. Vásárhelyen sok lépést tettek ennek érdekében – mondta pénteken a városházán [namelink name="Lázár János"] országgyűlési képviselő az Ulm és Vásárhely 20 éves partnerkapcsolatának tiszteletére rendezett díszközgyűlésen. Megköszönte Siegfried Kepler ulmi főtanácsos segítségét, többek között a vásárhelyi diákok támogatását. A Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulói és az ulmi Szent Hildegard Gimnázium évek óta kapcsolatban áll egymással.

[namelink name="Almási István"] polgármester azt hangsúlyozta: a valódi európai egység alapelve csak az egymás kölcsönös megértése, tisztelete, a barátoktól való tanulás igénye lehet.

A 20 éves együttműködési megállapodás megerősítésének aláírása előtt Siegfried Kepler többek között elmondta: reméli, hogy a 20 éves partnerkapcsolat tovább folytatódik, és közösen építjük Európát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!