20 perce van a vécézésre, vagy a vásárhelyi főtéren találja magát!

Hódmezővásárhely - Hétfőtől működik a modern köztéri vécé a vásárhelyi Népkertben, amely önmagát is tisztítja, minden ajtónyitáskor és minden használat után automatikusan fertőtlenít.

Antal Sándor

A beruházásról korábban lapunkban is beszámoltunk. A használatáért 50 forintot kell fizetni, de csak aprópénzzel működik. Fizetés után automatikusan nyílik az ajtó, összesen 20 percet időzhetünk a kabinban. Nem árt odafigyelni az időkorlátra, amikor ugyanis ez lejár, kinyílik az ajtó.


– A nyilvános vécé önmagát is tisztítja, minden ajtónyitáskor és minden használat után automatikusan fertőtlenít, de az üzembentartó is takarítja az illemhelyet – mondta Molnárné Kecskeméti Rita. Az önkormányzati képviselő hozzátette, az illemhelyen külső-belső világítás is van, klimatizált, fűthető, a mai kor követelményeinek megfelel. A képviselő által vandálbiztosnak nevezett mosdót a mozgáskorlátozottak is használhatják – akadálymentesített, és vészjelzőt is felszereltek. A gazdaságosabb üzemeltetés miatt döntöttek úgy, hogy automata rendszer működteti. Amire viszont figyelni kell, hogy a gép visszaadni nem tud.

Időkorlátos a vandálbiztos vécé Vásárhelyen. fotó: antal sándor

Időkorlátos a vandálbiztos vécé Vásárhelyen. Fotó: Antal sándor

A vécé a Tornyai városrehabilitáció II. ütemének részeként valósult meg 22 millió forintból. Ebből a pénzből új térburkolatot kapott a mellette található székely kapu, valamint kukát, kerékpártárolót helyeztek ki, fásítottak, és öntözőrendszert alakítottak ki.

Címkék#mobilvécé

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!