A tolvaj nem találta meg a néni pénzét

Tolvajok próbáltak meg kifosztani egy vásárhelyi nyugdíjast. Petrik Ferencnéhez azzal csöngetett be valaki, hogy az önkormányzat fel szeretné újítani a lakását, a tiltakozó asszonyt betolta a konyhába, míg szóval tartotta, addig társa elkezdte átkutatni a nagyszobai szekrényt – a pénzt azonban nem találta meg.

Korom András

Petrik Ferencné hiába tiltakozott, hívatlan látogatója betuszkolta a konyhába. Fotó: Tésik AttilaA vásárhelyi Petrik Ferencnének kezdettől fogva gyanús volt az a 20 és 30 év közötti asszony, aki minap délelőtt azzal csöngetett be a lakásába, hogy az önkormányzattól érkezett, s azért keresi, mert a város szeretné felújítani a lakást. Az idős asszony hiába tiltakozott: hívatlan látogatója – kihasználva erőfölényét – valósággal betuszkolta a néni a konyhába, ahol továbbra is folytatta annak részletezését, hogy miért is jött.

– Hiába mondtam neki, hogy mutasson valami igazolást, vagy igazolványt, nem jött zavarba, azonnal tudott válaszolni, azt mondta, hogy csak gyakorlaton van, igazolvány még nincs nála. Hiába mondtam, hogy hagyja el a lakást, nem mozdult, teljesen eltakarta előlem a folyosót – mondta az áldozat.

Ezt a szekrényt forgatta fel valaki, ám a pénzt nem találta meg. Fotó: Tésik AttilaA hívatlan látogató mondókája közben egyszer csak megnyitotta a konyhai csapot, majd elővett a válltáskájából egy bankjegyet, s akkor meg azt állította, hogy a helyi vízművektől hozott visszatérítést, de csak húszezrese van, így tizenötezret kér vissza. Majd ismét megnyitotta a csapot.

– Jóval később gondoltam csak, hogy a vízcsap kinyitásával adta meg a jelet társának, hogy bejöhet a lakásba, majd hogy gyorsan távozzék. Mindez akkor jutott az eszembe, amikor este lefekvés előtt benéztem a szekrénybe, s megrökönyödtem, mert annak a polca és az alja is teljesen össze volt forgatva. Megijedtem, hiszen itt tartottam a temetésemre és az új tévére nagy nehezen összegyűjtött pénzemet, de most nem találtam egy fillért sem. Szóltam a lányomnak, ő pedig jelentette a rendőrségnek.

Délutánra azonban nagyot fordult a történet. Kiderült, hogy bár a szekrényt tényleg átkutatták idegen kezek, a pénz nem tűnt el: meglett a szekrényben. Mindezt Dezső József városi rendőrkapitány is megerősítette, aki hozzátette, így lopás miatt nem kellett nyomozást indítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!