Folyós homok után kutattak

A Szegfű utcára tervezett új városi sportcsarnok és a Hódi Pál utcai foghíjtelekre építendő szolgáltatóház alatti mélygarázsok is enyhítenék Vásárhely központjának parkolási gondjait. Az építkezések még nem kezdődtek meg, de tegnap már azért fúrtak a föld mélyére a szakemberek, hogy megtudják: van-e a munkálatokat nehezítő folyós homok a belváros alatt.

Korom András

Jókora feltűnést keltettek a Kossuth téri munkálatok. A mélygarázsok nem ide épülnek. Fotó: Tésik AttilaVásárhelyen nagy feltűnést keltett tegnap az a teherautó, mely a Kossuth téri virágágyásokba hajtott. A Szántó Kovács János-szobor mellett megálló jármű toronyra szerelt csigafúrója hamarosan belemélyedt a talajba.

Mucsi Lászlótól, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és üzemeltetési iroda városfejlesztési csoportvezetőjétől megtudtuk, hogy a munkálatok összefüggésben vannak a közelben, azaz az Eötvös szakközépiskola udvarán, illetve a Hódi Pál utcán tervezett mélygarázsok építésével. A szakemberek tegnap és ma 4-5 helyszínen húsz méter mélyen vizsgálják, hogy található-e a környéken az építkezést rendkívüli módon megnehezítő folyós homok.

A mélygarázsokra a belváros zsúfoltsága miatt volna égető szükség, hiszen az Andrássy utcai és a Zrínyi utcai nyolcvan fizetőparkolóban napközben alig-alig lehet helyet találni, így aztán a járművek az Andrássy utca Szent Antal és Lánc utca közti szakaszán, valamint a környező kis utcákban várakoznak. A helyzeten enyhített a Szent Antal és a Lánc utca közelmúltbeli egyirányúsítása, hiszen itt hatvan újabb parkolót jelöltek ki. Ugyanennyi ideiglenes megállóhely található azon a Hódi Pál utcai telken is, ahol a mélygarázsos épület áll majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!