Ma temetik Csorba Mihályt

Ma kísérik utolsó útjára a múlt szerdán elhunyt Csorba Mihály nyugalmazott dandártábornokot, Hódmezővásárhely volt alpolgármesterét.

Ma kísérik utolsó útjára a múlt szerdán elhunyt Csorba Mihály nyugalmazott dandártábornokot, Hódmezővásárhely volt alpolgármesterét. A gyászolók dél és kettő óra között róhatják le kegyeletüket a városháza aulájában lévő ravatalnál. Maga a szertartás három órakor kezdődik ugyanitt: egy bethlenes diák elszavalja Babits Mihály Ősz és tavasz között című versét, és Bán Csaba ótemplomi református lelkész vezeti a liturgiát. Közreműködik a honvédség zenekara, a városi vegyes kar, a Fandante kamarakórus. Lackner Pál dandártábornok, protestáns tábori püspök mond prédikációt. A Magyar Honvédség nevében Holló József altábornagy, a Hadtörténeti Múzeum főigazgatója búcsúztatja az elhunytat, Hódmezővásárhely nevében pedig Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő.

Ezt követően indul a gyászmenet a városházáról a Szántó Kovács János utcán, majd a Jókai utcán a Kincses temetőig. Az útvonalat erre az időre lezárják a forgalom elől, s csak a gyászmenet elhaladása után nyitják meg fokozatosan. A szertartás a temetőben, a város által biztosított díszsírhelynél folytatódik délután fél öttől. Itt a városi vegyes kar, a Fandante és a gimnáziumi kórus közreműködése mellett Jákob János ezredes, református táboripüspök-helyettes vezeti a sírbatételi liturgiát. A temetés katonai tiszteletadás mellett zajlik: a honvédség díszsortűzzel tiszteleg a tábornok emléke előtt, és végül elhangzik a magyar takarodó, egy szál trombitán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!