Mellékutcákban állnak meg a kocsik

Nem nehéz üres helyet találni a vásárhelyi strand parkolójában, mióta itt is fizetni kell. Az uszoda autóval érkező látogatói a fizetőkapu helyett gyakran a kiskaput választják: a szomszédos kis utcákban várakoznak, szabálytalanul. A város újabb tiltó táblákat helyezett ki, a rendőrség több ellenőrzést ígér.

Korom András

Zsótér József és Virág József (sapkában) úgy tapasztalja, a strand parkolóját szinte senki sem használja. Fotó: Tésik AttilaMeglehetősen nehéz helyzetbe kerültek a vásárhelyi Mikszáth Kálmán utca lakói, az év eleje óta ugyanis számtalan autó keseríti meg az életüket. A gépjárművek január eleje, azaz a fizetőparkoló-rendszer bevezetése óta lepik el a környéket. Hiába tették ki a megállni tilos táblát a keskeny utca utolsó szakaszához. A helyzetet már Lázár János polgármester lakossági fórumán is szóvá tette Zsótér József.

– Egyszerűen ideszoktak az autósok az utcába, elállják a kanyar utáni keskeny szakaszt, a múltkor a szomszéd sem tudott kiállni járművével – sorolta egy szuszra Mikszáth Kálmán utcai háza előtt Zsótér József. Mutatta, hogy hiába van kinn az egyirányú utcában a megállást tiltó tábla.

– Egyszerűen beállnak a másik oldalra és kész – állapította meg Zsótér József. A helybeli Virág József is érti, hogy a strand vendégei meg akarják spórolni az óránként 100 forintos parkolási díjat, csak azt kifogásolja, hogy az utcájukat szemelték ki maguknak. – Van itt egyéb baj is, a közlekedési káoszt csak fokozzák azok a biciklisek és kismotorosok, akik szemből, a tiltó táblát figyelembe sem véve hajtanak be ide. Olyanok, hogy a csatornaparti járdán az uszodába igyekvő diákokra is rácsöngetnek, ha nem férnek el tőlük.

A helyzet megoldására máris tett lépést a rendőrség és az önkormányzat. Közös bejárást tartottak a helyszínen, ennek eredménye egy újabb tiltó tábla felszerelése lesz. Dezső József városi rendőrkapitány pedig azt mondta lapunknak, hogy a járőrök gyakrabban ellenőrzik a környéket, s megbüntetik a szabálytalankodókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!