Szabó József az alpolgármester

Véget ért az októberi alakuló ülés óta tartó huzavona Mindszenten. A képviselő-testület Szabó Józsefet (képünkön) választotta alpolgármesternek a tegnapi rendkívüli ülésen.

Korom András

Fotó: Tésik AttilaAz ügy előzménye: tavaly októberi alakuló ülése óta eredménytelenül rugaszkodtak neki, hogy betöltsék ezt a posztot. Zsótér István polgármester ugyanis hiába jelölte három alkalommal is Kecskeméti Jánost alpolgármesternek, nem kapott többséget a javaslat. Sokan már akkor Szabó Józsefet szerették volna a polgármester mellett látni.

A helyzet törvényellenes voltára a Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal is figyelmeztette a mindszentieket. A tizennégy tagú testület tizenegy képviselője nemrégiben levélben kérte a város első emberét, őket ne jelölje alpolgármesternek, majd Kecskeméti János is bejelentette: a testület bizalma nélkül nem kíván alpolgármester lenni.

Zsótér Istvánnak végül egyetlen választása maradt: a testület által javasolt Szabó József ajánlása. Ezt végül írásban meg is tette. A mindszenti képviselő-testület tegnap meg is választotta az új alpolgármestert.

– A kampányban meghatározott városfejlesztési feladatokat szeretnénk végrehajtani – mondta lapunknak az új alpolgármester. – Már csak azért is bízom abban, hogy zavartalanul együtt tudunk dolgozni Zsótér Istvánnal, mert tavaly októberben nem királyt vagy tanácselnököt, hanem polgármestert választottunk, aki a testület kiemelt tagjaként arra hivatott, hogy főállásban végrehajtsa a testület határozatait.

– Mindenkivel együtt tudok működni, akivel lehet – tett pontot az elmúlt három hónap történéseire Zsótér István polgármester. – S együtt is kell dolgoznunk az alpolgármesterrel. Minden egyes konkrét ügyben egyeztetnünk kell majd, melyben én nem tudok eljárni. Szerencsére vége van az alpolgármester-választás folyamatának, melyből mindenki leszűrheti a tanulságokat. Mostantól nem ezzel, hanem a munkával kell majd foglalkoznunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!