Zsótér csak Szabót választhatja Mindszenten

Zsótér István mindszenti polgármesternek nem maradt választása, Szabó Józsefet kell jelölnie alpolgármesternek. Kecskeméti János ugyanis bejelentette: nem kívánja betölteni a posztot.

Korom András

Kecskeméti János nem kíván alpolgármester lenni. Fotó: Tésik AttilaKecskeméti János mindszenti önkormányzati képviselő bejelentette: arra kéri Zsótér István polgármestert, hogy ne jelölje ismét alpolgármesternek. A polgármesterrel együtt 14 tagú testület 11 képviselője már korábban jelezte, nem kívánja betölteni ezt a tisztséget. Így Zsótér számára már csak Szabó József, a helyi ellenzék jelöltje maradt.

– Mivel a képviselőtársaimtól eddig nem kaptam meg a szükséges támogatást, arra kértem a polgármester urat, hogy tekintsen el a jelölésemtől – indokolta döntését lapunknak szűkszavúan Kecskeméti János.

Zsótér István szerint az a legfontosabb, hogy a város és intézményei törvényesen működjenek, ezért nincs más lehetősége, mint hogy Szabó Józsefet javasolja alpolgármesternek.

– Úgy vélem, hogy megmarad és erősödik majd a képviselő-testületre jellemző, Mindszenten negatív visszhangot kiváltó tendencia, melynek egyik jele volt a vízközmű vagyoneladása vagy most a könyvtár elköltöztetése annak érdekében, hogy az épületet el lehessen majd adni. Ezekkel a döntésekkel nem értek egyet – mondta a polgármester. Zsótér István hozzátette: a város ügyeinek 99 százalékát eddig is maga intézte, így korábban sem volt lényeges, kit választottak alpolgármesternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!