Az MSZP is aláírt a kórház érdekében

Az MSZP vásárhelyi elnökségének tagjai is aláírták az Erzsébet-kórház fennmaradása érdekében közzétett aláírásgyűjtő ívet. A helyi SZDSZ levelet küldött Molnár Lajosnak, amelyben azt írták: elfogadhatatlan az egészségügyi miniszter 116 aktív kórházi ágyra tett javaslata.

Korom András

Az MSZP vásárhelyi elnöksége által aláírt dokumentumot tegnap Szeli Ferenc alelnök és Nagy Ernő elnökségi tag adta át Szabadi Bélának, aki a Kossuth téri nagyposta bejáratánál gyűjti az aláírásokat. Szeli elmondta: a szocialisták maximálisan egyetértenek és azonosulnak azokkal, akik azt szeretnék, hogy fennmaradjon az Erzsébet-kórház, s minél magasabb színvonalú egészségügyi ellátás működjék a városban. Hogy ez utóbbit mi biztosítja a legjobban, annak eldöntése szerintük egészségügyi szakmai feladat. A tüntetés helyett szerencsésebbnek tartanák a tárgyalást az egészségügyi tárcával.

Az SZDSZ vásárhelyi szervezete levélben fordult Molnár Lajos egészségügyi miniszterhez. Ebben azt írták, hogy egyetértenek a reform fő célkitűzéseivel, ugyanakkor elfogadhatatlan számukra, hogy a szaktárca csupán 116 aktív ágyat hagyna meg az Erzsébet-kórház számára. Úgy vélik, hogy 180 aktív ágy már az önkormányzat anyagi áldozatvállalása mellett rentábilissá tenné az Erzsébet-kórház működését.
A helyi SZDSZ közvetlen egyeztetést szorgalmaz a vásárhelyi önkormányzat és a minisztérium között, s ebben közreműködésüket is felajánlották. Úgy látják: az egyeztetés és kompromisszumkészség biztosítja a reform végrehajtását, s megnyugtatná a város és környéke lakosságát. Az SZDSZ közölte: a múlt vasárnapi tüntetéshez hozzájárult a tájékoztatás hiánya, illetve a feszült belpolitikai hangulat. Az ott elhangzott szélsőséges, uszító hangnemet teljes mértékben elutasítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!