A Sas leszállt Vásárhelyen

A három belvárosi patika mellett most egy negyedik nyit Vásárhelyen: az Ázsia Áruház helyén egy hónapon belül megnyílik az új gyógyszertár. A versenytársak úgy tudják, a szegedi Sas patika nyit itt üzletet. A közeli Dominó tulajdonosa szerint mind megélnek majd ezután is – a központi és a Zrínyi vezetői nem kívántak nyilatkozni.

Korom András

Tegnap reggel megkezdték gyógyszertárrá alakítani a vásárhelyi Andrássy utcai, nemrégiben még az Ázsia Áruháznak helyet adó üzlethelyiséget. A munkások kora reggel egy rövid időre ugyan becsukták maguk mögött az ajtót, aztán hamarosan megkezdték az utcai konténerbe hordani az építési törmeléket. Az új – a belvárosban immár negyedik – patika nyitása érzékenyen érintheti a belvárosban működő gyógyszertárak üzletét. A vevők számára viszont nyilván kedvező lesz az élesedő verseny.

Azt, hogy a Központi, illetve a Zrínyi patika tulajdonosainak, vezetőinek mi a véleménye a konkurencia megjelenéséről, nem tudtuk meg. Nem nyilatkozott Bereczki Veronika, a Központi gyógyszertár vezetője, sem [namelink name="Kőhegyi Ferenc"], a Zrínyi patika vezetője – mellesleg a megyei gyógyszerészkamara elnöke.

Krajczovicz Pál, a Dominó gyógyszertár tulajdonosa azonban nem titkolta véleményét: – Ha olyan kolléga vagy kollegina jön ide, aki betartja a gyógyszerészek írott és íratlan törvényeit, akkor azt mondom, hogy jöjjön, nyisson új patikát, s éljünk meg, mert úgy látom, meg lehet élni egymás mellett.

Krajczovicz Pál elmondta: a Dominó patika bővítése viszont nincs összefüggésben a konkurencia megjelenésével. Már korábban is be akarták építeni a mellettük lévő átjárót, de azt a műemlékvédelmi körzetben éveken át hiába kérvényezték. Végül az engedélyeket tavaly ősszel kapták meg, s a kivitelezés az idén folyt.

– Mi csak a szolgáltatással szeretnénk kitűnni a többiek közül, ha tényleg lesz konkurenciaharc – tette hozzá.

A gyógyszertárat a Sanoma Kft. nyitja meg, melynek ügyvezetője, dr. Óvári Judit azt mondta, cége eddig ingatlanban utazott. Ám a versenytársaktól úgy tudjuk, az üzletnyitás hátterében a szegedi Sas patika áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!