Két új szak a vásárhelyi felsőoktatási intézményben

Noha még tart a felvételi lapok feldolgozása, az bizonyos, hogy szeptembertől többen szeretnének a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi mezőgazdasági karán továbbtanulni, mint tavaly. A kar két új szakot is akkreditál.

Korom András

Túl van a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi mezőgazdasági kara a tavaly év végi főigazgató-váltás utórezgésein. Mint emlékezetes, [namelink name="Szabó Gábor"] rektor december végén azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól és nyugállományba helyezte Mucsi Imrét, a kar főigazgatóját. Egyúttal Bodnár Károlyt nevezte ki megbízott kari dékánnak. Az is kiderült, hogy a szegedi egyetem továbbra is szerves részének tartja vásárhelyi intézményét. Az oktatás változatlan formában folytatódott a karon.

Felvételi keretszámok

A mezőgazdasági szakmérnöki szak államilag finanszírozott nappali tagozatára 80, a vadgazdálkodási mérnöki szakra pedig 30 hallgatót vesznek fel. A költségtérítéses képzésnél nincs maximálva a felvehető diákok létszáma. A levelező képzésen 60 mezőgazdasági szakmérnöki és 40 vadgazdálkodási mérnöki hallgatót vesznek fel.

– Sem a mezőgazdasági kar működésében, sem az oktatásban nem következett be változás. Jelenleg az akkreditációra való felkészülés zajlik, ami összhangban van a fejlesztési terveinkkel – mondta lapunknak Bodnár Károly dékán. Hangsúlyozta: két új szakot, a mezőgazdasági szakmérnökit és a vadgazdálkodási mérnökit akkreditálják.

– Még várunk a végleges felvételi eredményekre. Bár ezeket még nem zárták le, azt már tudjuk, hogy eddig több diák jelölt bennünket az első helyen, mint tavaly. Ráadásul azok között a diákok között is előkelő helyen szerepelünk, akik nálunk tanulnának, ha az elsőnek megjelölt helyre nem veszik fel őket – tette hozzá Bodnár
Károly.

Az SZTE mezőgazdasági kara szeretné feléleszteni a korábbi agrárcentrum működését, s dolgoznak azon is, hogy regionális szaktanácsadó központként is működhessenek a jövőben. A karon szeretnének továbblépni a felnőttképzés területén is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!