Mulatni jött a közönség a Petőfibe

Lakodalmas fesztiválunk immár második elődöntőjét tartottuk tegnap a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban. A nagytermet zsúfolásig megtöltő közönség remekül szórakozott, tapssal, énekkel segítették a színpadra álló öt zenekart. A zsűri egyenes ágon a vajdasági Atlantic zenekart juttatta az április 20-i szegedi fináléba, míg a közönség a Party Team Bandet jutalmazta a legtöbb szavazattal.

Kiss Gábor Gergely

Szempillantás alatt elfoglalták a lakodalmas zene rajongói a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ nagytermének földszinti és emeleti székeit, miután tegnap délután negyed 6-kor bebocsátást nyertek lapunk mulatós fesztiváljának második elődöntőbeli helyszínére. A vajdasági Atlantic együttes, akikről a verseny előtti sorsoláson kiderült, hogy ők kezdhetik a második elődöntőt, már ekkor egy rövid hangpróbát tartottak a színpadon.

Tévedni emberi dolog

Hegedűs Orsolya nyolc barátjával érkezett Szegedről, kizárólag a Bea és Vili duónak szurkolni. – 90 százalék, hogy megnyerik, és nemcsak azért mondom, mert a barátaink, hanem mert sok fellépésükön voltam. Ha pedig mégsem sikerül nekik, a szavazatainkra természetesen számíthatnak – latolgatta az esélyeket a lány a hódmezővásárhelyi mulatós fesztivál kezdete előtt.

– Két éve voltunk utoljára a férjem egyik kollégájának a lagziján. Ugye lehet itt kiáltozni is, mert mi így szeretünk ám mulatni! – mondta a vásárhelyi Tőkés Jánosné, aki férjével, édesanyjával és szomszédjukkal, [namelink name="Szabó János"]néval érkezett szórakozni. A két idős hölgynek a Tőkés házaspár nőnapi ajándéknak szánta a lakodalmas belépőt. Mondták, ez szebb ajándék, mint a virág. – Itt a ritmuscipő is ám a lábamon – tette hozzá Tőkés János. Kiderült, felesége az elődöntő előtti estén aludni is alig tudott. Elmondása szerint egyre azon járt az esze, milyen nótákat is hallhat majd lapunk mulatós fesztiválján.

Aki kicsit később érkezett, bánhatta: már csak a hátsó sorokban kapott helyet, illetve állóhely jutott neki. Leleményes kollégáink a helyzeten tornapadokkal segítettek, amiket a széksorok mellé raktak be: a relatív kényelmetlenség miatt senki nem morgolódott.

A döntő díjai

Fesztiválunk fő támogatója a szegedi Csermák hangszerüzlet. Az április 20-i döntőn – amelyet az újszegedi sportcsarnokban rendezünk meg – a legjobban szereplő együttes egy értékes Roland EXR-E2 szintetizátort kap, amely különlegessége, hogy az első, kifejezetten kelet-európai zenészek számára készített kíséretautomatikával látták el. Emellett a győztes 100 ezer forint értékű hangszervásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb. A második helyezett 100 ezer forintos hangszercsomagot kap, és különdíjakat is kiosztunk.

A műsor előtt a szegedi elődöntő győztesei, a Gera fivérek adtak egy-két tanácsot a versenyzőknek: „Ez egy jó buli, egyszerűen adjátok magatokat" – hangzott az instrukció. A zenekarok pedig adták. Mindenki szívvel-lélekkel lépett a színpadra és tudása legjavát mutatta be a közönségnek és a zsűrinek, melynek tagjai ezen az estén a szegedi elődöntőről már ismert Pálinkó lujza táncművész, Kiszin Miklós zenész-zenetanár és lapunk főszerkesztő-helyettese, V. Fekete Sándor mellett [namelink name="Almási István"], a Promenád Dixiland vezetője, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kaszás László zenetanár volt.

Az elsőként színpadra lépő Atlantic formáció különösen csárdás-, és cigánynóta csokrukkal, a Bea és Vili duó roma nótamixükkel, Lakatos Kálmán és zenekara hegedűszólóikkal, a Je-Bá-Zso együttes a Vásárhelyi híres promenádon dalával, míg a Party Team Band mulatós nótákkal kápráztatta el a közönséget.

A parti után hangyányit szusszanhatott csak a közönség. Amíg a zsűri összedugta a fejét, hogy ki is jusson tovább, öt szerencsés néző, akinek jegyszámát kisorsolták, Délvilág ajándékcsomagot vehetett át. A zsűri végül az Atlantic együttest juttatta egyenes ágon az április 20-i szegedi fináléba, míg a közönségszavazatok nyertese a hódmezővásárhelyi Party Team Band lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!