Nyolc év a vásárhelyi Ádám Zoltánnak

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla tegnapi tárgyalásán a megyei bíróság ítéletét, amely jogerősen 8 év börtönbüntetésre ítélte a vásárhelyi Ádám Zoltánt, aki 2005 júliusában kertvárosi otthonában megölte lakótársát, J. Istvánt. A holttestet két hétig az ágyneműtartóban rejtegette.

Korom András

Bűnösnek találta emberölés bűntettében a Csongrád Megyei Bíróság Ádám Zoltánt, akit emberölés miatt 8 év börtönbüntetésre ítélt, s 9 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától. Az ítéletet helyben hagyta tegnapi tárgyalásán a Szegedi Ítélőtábla.

A büntetlen előéletű, nőtlen Ádám Zoltán még 2000-ben örökölte meg a vásárhelyi Kodály Zoltán utcában édesanyja lakását. A rokkantnyugdíjas férfihoz költözött nem sokkal később ismerőse J. István.

A két férfi gyakran fogyasztott alkoholt, s ennek hatására sűrűn veszekedtek, olykor a szomszédok szeme láttára is. 2005. július 24-én este is vitatkoztak egymással azután, hogy J. István kerékpár vásárlásra kért pénzt Ádámtól. A vita elfajult, előkerült egy kés, amellyel Ádám többször megszúrta a sértettet, s ezt akkor sem hagyta abba, amikor az a földre rogyott. J. István a kilenc késszúrásba belehalt. Ádám Zoltán a holttestet aznap a szőnyegen hagyta, majd másnap különböző textíliákba csavarta, s betette az ágyneműtartóba. A szomszédoknak azt mondta, hogy a lakótársa Nyíregyházára utazott.

Csakhogy a holttest bomlani kezdett a nyári forróságban, s a szomszédok különös, édeskés szagot éreztek, s ezt szóvá is tették. Ádám a holttestet ezért klórmésszel szórta le, de hiába, a bűz egyre nagyobb lett. Az egyik lakó végül értesítette a vásárhelyi rendőrkapitányságot. Ahogy arról annak idején beszámoltunk – a helyszínre küldött járőr bekopogott a lakásba, melyből a bűz áradt. Ádám nem árulta el, honnét ered a szag, így barátja holttestére a rendőrök bukkantak rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!