Utcák lesznek a kishomoki dűlőkből

Az elmúlt öt-hat esztendő alatt nagyot fejlődött a Vásárhelyhez tartozó Kishomok. Most a városiasodás újabb lépése az, hogy az eddigi dűlőneveket utcanevek váltják fel, és minden porta valódi házszámot kap.

Korom András

Az elmúlt öt-hat esztendő alatt nagyot fejlődött a Vásárhelyhez tartozó Kishomok. Most a városiasodás újabb lépése az, hogy az eddigi dűlőneveket utcanevek váltják fel, és minden porta valódi házszámot kap. Az ott élők örülnek a változásoknak – ahogyan az összefogás eddigi eredményeinek is, az új közműveknek, a szemétszállítás megszervezésének, és annak, hogy egy ideje a postás is házhoz viszi a levelet.

Elkészült az a tervezet, amely alapján kiosztják Hódmezővásárhely új-kishomoki, illetve öreg-kishomoki házszámait. Ebből minden ingatlantulajdonos megtudhatja, hogy az eddigi tanyaszáma helyett milyen utcán milyen házszámot kap. Vásárhely legdinamikusabban fejlődő, de ma még külterületi részén néhány évvel ezelőtt kezdtek új házak kiemelkedni a földből. Akkor a városi zsúfoltság és telekhiány miatt nagyon sokan kiköltöztek a korábban kizárólag hobbikertnek használt övezetbe.

Most az is rácsodálkozhat a fejlődésre, aki csak egy-két esztendővel ezelőtt járt mondjuk Új-Kishomok valamelyik dűlőjében. A közgyűlés már többször is tárgyalt a terület további sorsáról, s a város nem titkolt célja, hogy Kishomok éppen úgy a belterülethez tartozzék, ahogy jelenlegi városrészei. A városiasodást jelzi, hogy nemrégiben már mindenki saját szemetesedényt kapott, azaz a kukásautók most már minden háznál megállnak. Most pedig már az hozta izgalomba az itt élőket, hogy jelenlegi tanyaszámuk helyett vajon hányas házszámot kaptak.

A tervezet több helyen is megtekinthető, így a városháza földszinti, 16-os szobájában, a mezőőröknél, illetve a külterületi koordinátoroknál – de a kishomoki rendezvényház falán is.

– Két hete tudjuk, hogy Vasút utca lesz az eddigi Vasút-dűlőnkből, azt pedig tegnap néztük meg, hogy mi kapjuk a 25-ös számot – újságolta Molnárné Tóth Eszter kishomoki házának kapujában. A fiatalasszony elmondta: ha eddig valaki megkérdezte, pontosan hol is laknak, s megmondta a tanyaszámot, rögtön magyarázkodott is, hogy a látszat ellenére mégsem a tanyavilágban élnek. Hozzátette: öt esztendeje laknak itt, a szomszédjukban még csak régi épületek álltak, s azóta robbanásszerű fejlődés tanúi lehetnek. Egy idő után már a postás is házhoz vitte a leveleket, nem kellett érte elmenni a támpontokon elhelyezett postaládákhoz.

– A múlt héten már a szemeteskocsi is elvitte a szemetünket. Korábban nem mertünk kukát kérni, tartottunk attól, hogy azt elviszi valaki, de most már mindenkinek van a környékünkön – tette hozzá.

A városházáról származó információnk szerint Öreg- és Új-Kishomokon minden dűlő utcaként is megtartja a nevét, kivéve azokat, melyek a városban már foglaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!