Vonat elé ugrott tegnap hajnalban egy székkutasi nő

A vonat elé ugrott tegnap hajnalban egy székkutasi nő a kakasszéki vasúti átjáróban. P. Éva – aki a székkutasi polgármesteri hivatalban dolgozott – a helyszínen életét vesztette. Úgy tudjuk, búcsúlevelet hagyott hátra.

Korom András

A 41 éves P. Éva tegnap Székkutasról autóval hajtott a 47-es úton a kakasszéki vasúti átjáróhoz, ott kiszállt a kocsiból, s a negyed hatos, Orosháza felől Szeged felé közlekedő vonat elé ugrott. A történteket a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

A megyehatáron lévő vasúti–közúti átjáró környékén nem sok tanyában élnek, s a közeli egykori állomás sem működik már. A tragédiát nem látták a környéken élők – csak a következményekre figyeltek fel. Juhász-[namelink name="Nagy László"]né, aki éveken át működtette az állomással szemközti, mára elhagyatottan álló vegyesboltot, tegnap hajnalban meglepetten vette észre, hogy a vonat leoltott lámpákkal áll a sínen. Megdöbbentette az eshetőség, hogy valami baleset történt. A 47-es túloldalán élő Nagy Viktória is azt furcsállta, hogy a hajnali szerelvény a vasúti pályán vesztegel. Azonnal arra gondolt, hogy nagy baj lehet. Később a vonatból kiszálló utasoktól tudta meg, hogy elütöttek valakit.

P. Évát, a tragédia áldozatát sokan ismerték a faluban. Mindenki úgy tudta, nagyon szerette a munkáját, annyira, hogy sokszor még otthon is azzal foglalkozott, és sokat túlórázott is munkahelyén, a községházán. Néhányan tudtak arról is, hogy nemrégiben beteg volt, s az orosházi kórházban ápolták, de hogy miért került oda, azt senkivel sem osztotta meg. Nagyon zárkózott volt, főleg az utóbbi időben – ebben mindenki véleménye megegyezett.

P. Éva idős, fájdalomtól megtört szülei felidézték az utolsó reggel történetét, s elmondták, szerintük mi is vezethetett a tragédiához. A fővárosból hazaérkezett testvér azonban azt kérte, mindezekből semmi se kerüljön a nyilvánosság elé.

Az elhunyt munkahelyét is felkerestük. Varga Sándor polgármester később azonban telefonon kérte tőlünk, hogy mindaz, amit kolléganőjükről elmondott, maradjon köztünk, s nem járult hozzá a hivatalban készült fotók megjelentetéséhez sem.

Úgy tudjuk, P. Éva búcsúlevelet hagyott hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!