Az első ''nyári'' hétvégén mindenütt megtelt a vízpart

Az első nyári hétvégén előkerültek a napozóágyak és a fényvédő krémek a vásárhelyi strandon. A mártélyi holtág partján is megjelentek a kirándulók és a horgászok, bár egyikük szerint a nap még nem sütött eleget. Tavaly ilyenkor egyébként még javában tartott a fűtési idény.

Korom András

Akik nem a kiskertekbe indultak elvégezni vagy folytatni a soron következő munkákat, azok közül sokan a fürdőt választották. A hideg vizes medence melletti két napozóágyat Köteles Renáta és édesanyja foglalta el. Renáta 11. osztályos a [namelink name="Németh László"] Gimnáziumban, napozott és tanult. – Az előrehozott érettségire készülök – árulta el azzal, nehogy leírjuk, melyik tantárgyból. Hozzátette, délután jöttek le a strandra, napozni.

A fűre terített pokrócra heveredett le a Kotormán család, csak a családfő választott műanyag napozóágyat. A kislányok, a két és fél éves Mimi Zsuzsi és az egzotikus nevű Kádéval együtt élvezte a meleget és a napsütést.

Többnek érezzük

A szegedi meteorológiai állomás ügyeletese szerint semmi rendkívüli nincs ezeknek a napoknak az időjárásában, még csak nem is kiugróan magas a levegő hőmérséklete, bár tűző napon túl melegnek érezzük. A hivatalos – a városon kívüli állomáson mért – középhőmérsékletek eltérnek attól, amit a belvárosban mérnek: szombaton az egyetem belvárosi épülete környékén 25 fok volt az átlagos hőmérséklet, a szegedi hivatalos átlag pedig 22,2. Tegnap némileg erősebb szélben 20,5 volt az átlag, míg a belvárosban 23,5. Ma a tegnapihoz hasonló erejű szélben kissé hűvösödik a levegő, 20 fokos átlagra számítanak a meteorológusok; szerdáig biztosan marad a jó idő.

– Ebéd után jöttünk le, hiszen olyan jó az idő – mondta az édesanyja. Elárulta, a biztonság kedvéért hoztak magukkal napozókrémet. Igaz, azt senki sem tudta, hogy az hányas faktorú, mert Mimi, a legkisebb teljesen lekaparta a flakonról a címkét. A strandon a legtöbben most is a meleg vizes medencében lubickoltak. Az ott lévőknek pedig szinte mindegy, hogy kinn milyen az idő.

A mártélyi Holt-Tisza-parton vasárnap délután a nyílt víz mellett a szél miatt már jobban fel kellett öltözni. A horgászok közül a legérdekesebb járművel a mártélyi Börcsök Sándor érkezett.

– Nem autó ez, hanem papírforma szerint csak segédmotor – veregette meg a rendszám nélküli piros „kisautó" tetejét. Azonnal hozzátette: ez azért jó, mert a csomagtartójában elfér az összes felszerelés: abban tartja a főtt kukoricát és a csontkukacot is.
– Hideg a víz, még nem sütött eleget a nap, így a halak is dermedtek, nem nagyon jönnek elő – mondta.

A holtág sétányán annál élénkebb volt egy labdát vidáman kergető kiskutya, illetve egy váratlan felbukkanó állat.
Hódi Zsolték egy vadászgörényt hoztak magukkal a partra. A kis állat békésen ette a neki felkínált junior kutyatápot, de láttunkra nem akaródzott előjönni a helyéről, egy műanyag macskahordó táskából. Nejlonzacskókat zörgetett, egy kisbaba örömével, végül előbukkant, gyorsan el is bújt, a néhány centis fű alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!