Elutasították Vásárhely keresetét

Elutasította a Csongrád Megyei Bíróság Hódmezővásárhely és Lázár János polgármester keresetét: az ítélet szerint Kotormán Norbert szobrászművész és Prókai Gábor, a képzőművészeti lektorátus vezetője nem sértette meg Hódmezővásárhely jó hírét.

Elutasította a Csongrád Megyei Bíróság Hódmezővásárhely és [namelink name="Lázár János"] polgármester keresetét: az ítélet szerint Kotormán Norbert szobrászművész és Prókai Gábor, a képzőművészeti lektorátus vezetője nem sértette meg Hódmezővásárhely jó hírét. A városnak és a polgármesternek meg kell térítenie a perköltséget, az alperesek védőinek munkadíját. Az ítélet nem jogerős. A polgári pert a város polgármestere indította, a keresetben azt kérte, a bíróság mondja ki, hogy Kotormán Norbert és Prókai Gábor megsértette a város jó hírét, amikor mindketten azt állították, a vásárhelyi József Attila-szoborcsoport az avatáskor nem volt kész, egyes alakjai viaszból voltak, nem bronzból. A polgármester kérte, mindkét alperes fizessen ötszáz-ötszázezer forintot.

A bíróság tanúkat hallgatott meg. Az ő vallomásaik, a korábbi tanúvallomások, illetve az alperesek által benyújtott fotók alapján hozott ítéletet. Megállapította: az alpereseknek nem sikerült bebizonyítaniuk azt, hogy a szobor egyes alakjai akkor viaszból voltak. Egy tanúvallomás alapján ugyanakkor az is kiderült: a szobrász értesítette a polgármestert az avatás előtt arról, hogy a műalkotás még nincs készen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!