Novemberben nyitják a vásárhelyi Family Centert

A tervek szerint október végén, november elején nyit a vásárhelyi Family Center. A népkerti építkezés 12 ezer négyzetméteren zajlik. Az új bevásárlóközpontnál körforgalommá alakítják át a Kaszap és a Tóalj utcai lámpás kereszteződést.

Korom András

Három és fél hektárnyi területet foglal el parkolóval együtt az ősszel megnyíló, jelenleg épülő vásárhelyi Family Center. Ma már látszik, az épület teljesen elfoglalja a népkertnek azt a területét, amely a Tóalj utcától a lőtérig terjed. A Family Center idetelepítését az tette lehetővé, hogy két évvel ezelőtt a város közgyűlése elfogadta a népkert új rendezési tervét, melyben már bevásárlóközponttal, de gyógyszállóval és egészségcentrummal is számoltak.

Hasonló „pláza" legközelebb Gyulán található, s mire a vásárhelyi elkészül, ilyen bevásárlóközpont működik majd Kőbányán, Szombathelyen, Pécsett vagy Ózdon is.

Csillagh András, a Magnum cégcsoporthoz tartozó Reál Management Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, novemberre tervezik a vásárhelyi Family Center megnyitását, mely hetedik lesz az országban, ugyanis a bajait és a sopronit hamarabb nyitják meg. A várossal kötött megállapodás szerint a hatalmas, egyszintes épületet termálvízzel fűtik, az ehhez szükséges kút már elkészült a közelben.

A Magnum a vásárhelyi önkormányzat kérésére nemcsak a Family Center bejáratához vezető utat építi át körforgalmúvá, de a Kaszap és a Hódtó utca sarkán lévő kereszteződést is.

A Népkert felé járók a leendő épületből még csak az eddig megépült szerkezetet láthatják, illetve azt, hogy a feltöltött területet tovább töltik – legalábbis erre utalnak a jelenlegi földfelszín fölé helyenként 50-60 centivel is kiemelkedő, majdani esővíz-elvezető csatornaszemek. A munkálatok kezdetekor, az év elején olyan hatalmas mennyiségű földet termeltek ki, hogy az összerakva magasabbra nyúlt és nagyobb tömegnek látszott, mint a telekszomszédban lévő Penny Market.

A bevásárlóközpont méreteit jellemzi, hogy – amint Incze Izabellától, a Reál Management Kft. projektvezetőjétől megtudtuk – összesen 12 ezer négyzetméter lesz, a benne lévő 8 ezer négyzetméteres Interspar hipermarkettel együtt, s az épület előtt négyszázötven parkolóhelyet alakítanak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!