Még több kutyavécét kérnek a vásárhelyiek

Beváltak a közel egy éve Vásárhely több pontjára is kihelyezett speciális tárolóedények, melyekbe kutyájuk piszkát tehetik a gazdák. Lakossági igény miatt az önkormányzat újabb négy gyűjtőedény beszerzését és felállítását tervezi. Elsősorban a panelházas övezetbe, illetve zöldterületekre kerülnek az új tárolók.

Kormos Tamás

A vásárhelyi önkormányzat tavaly nyár végén kutyapiszok gyűjtésére szolgáló tárolókat helyezett ki városszerte. Az ebtulajdonosok az edény oldaláról vett papírzacskóba tehetik egy kartonlapáttal a piszkot, amit így becsomagolva dobhatnak a tárolóba.

– Mind a gazdáktól, mind a járókelőktől pozitív visszajelzéseket kaptunk, hiszen a gyűjtőknek köszönhetően jóval kevesebb kutyapiszok csúfítja az utcákat, tereket – nyilatkozta Hagymási László, a városfejlesztési és -üzemeltetési iroda környezetvédelmi ügyintézője.

Egyelőre hat helyszínen – a kertvárosi Fókusz ABC melletti füves részen, a Népkertben a Libás lány szobránál, az Oldalkosár utcai tájháznál, a Csengettyű közi játszótérnél, a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcai BMX-pályánál, valamint a Kistópart utca és a vasútállomás közti zöld területen találkozhatunk ezekkel a zöld színű kukákkal.

Az irodától sokan kérték, hogy több gyűjtőt helyezzenek ki. A tervek szerint elsőként újabb négyet állítanak „forgalomba". A pontos helyszíneket még nem határozták meg, de mindenképpen a panelövezetben, illetve nagyobb kiterjedésű füves területeknél érdemes ezeket kirakni. A környezetvédelmi ügyintéző megjegyezte, hogy a már működő tárolóknak akkora a sikere, hogy a Hódfóban szinte nem győzik utángyártani az újabb és újabb papírzacskókat, kartonlapátokat.

A teli edényeket a nyári melegben heti két, máskor pedig egy alkalommal ürítik. Mivel tartalmukat nem lehet a háztartási hulladékkal együtt kezelni, így az ATEV-telepre viszik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!