Négy játszótér épül Mindszenten

A mindszenti képviselő-testület határozatot hozott arról, hogy négy új játszótér épüljön a városban: a művelődési ház mögött, az Ady Endre utca végén, valamint az óvodában és az iskolában. Már kaptak árajánlatot egy cégtől, a beruházás húszmillió forintba kerülne.

A pénzügyi és gazdasági bizottságnak megvalósíthatósági tanulmányt kell készítenie, lehetőleg takarékosabb költségvetéssel, és a pénzügyi forrás megjelölésével.

A komp felújítása, korszerűsítése viszont zátonyra futott. Erre a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnál közel 4,5 millió forintra pályázott a város, de csak 2,6 milliót ítéltek meg; a hiányzó és szükséges kétmilliót azonban sem az üzemeltető, sem az önkormányzat nem tudja biztosítani. A beruházással kapcsolatban újabb egyeztetések, tárgyalások várhatók a minisztériummal. Az viszont mát biztos, hogy a Nagy Krisztián képviselő kezdeményezésére megújult Budai Nagy Antal és Szent Antal utca sarkán lévő közkút ünnepélyes avatása augusztus 20-án lesz. Addig még 100 ezer forintért négy emlékplakettet készít a négy oldalára a Perspektíva Alkotókör, ezek Szent Istvánt, Árpád vezért, Mátyás királyt és Erzsébet királynét ábrázolják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!