Ma: elszármazottak találkozója Vásárhelyen

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik a vásárhelyi elszármazottak találkozóját. A mártélyi Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban (Darvassy István utca 19.) ma délelőtt 10 órától várják a meghívottakat.

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik a vásárhelyi elszármazottak találkozóját. A mártélyi Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban (Darvassy István utca 19.) ma délelőtt 10 órától várják a meghívottakat. Mint korábban, most is [namelink name="Lázár János"] polgármester köszönti a vendégeket, s beszél a legutóbbi találkozó óta történt újabb vásárhelyi eseményekről. A beszéd után ebéddel kínálják a jelenlévőket. Ezt követően közös sétát tesznek a belvárosban.

A találkozót 1992 óta minden évben megszervezik. Az eseményt mindig heteket, illetve hónapokat igénybe vevő szervezőmunka előzi meg. A távolabbról érkezők most sem egyetlen egy napot töltenek itt, hanem két-három éjszakára is foglalnak szállást. Az összejövetel nem csupán arra jó, hogy évente legalább egyszer felkeressék szülővárosukat, hanem arra is, hogy találkozzanak egykori osztálytársaikkal, barátaikkal, szomszédaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!