Már minden tizedik strandoló külföldi Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A kánikulai napokon rendre kétezernél is többen látogatták a vásárhelyi fürdőt. A látogatók fele a város határain túlról érkezik, és minden tizedik strandoló külföldi. A legmesszebbről érkezett vendég marokkói volt, de skandináv sportolók is élvezték már a fürdő szolgáltatásait.

Illyés Szabolcs

A jegyáremelkedés és a családi kasszákat érintő megszorítások ellenére – az előzetes félelmekkel szemben – idén nyáron sem látogatták kevesebben a város strandját, mint a korábbi években, sőt. A forgalom alakulásához jelentősen hozzájárult az idei forróság – vallja [namelink name="Molnár Attila"], a strand vezetője.

– Tegnap délelőtt hétszázan, estére közel ezerötszázan váltottak belépőt, de a július végi hőhullám napjaiban alig volt, hogy kétezernél kevesebben léptek volna a strand területére. Természetesen a legmelegebb napokon volt a legnagyobb forgalom, ám az utóbbi napokban tapasztalt hőség már nem hozott annyi vendéget, mint a júliusi – foglalta össze Molnár.

A fürdő egyre népszerűbb a város határain túl élők számára is. Egy, a napokban elkészült belső felmérés eredményeképpen kiderült, hogy a látogatóknak csak mintegy 53 százaléka vásárhelyi, és minden tizedik belépő a határon túlról érkezik. Idén a legegzotikusabb vendég marokkói volt, és tetszett a fürdő azoknak az úszóknak is, akik itt tartották edzőtáborukat.

A legtöbben sportolni jönnek

A fürdő statisztikai adataiból kiderül: a legtöbben sportolás, úszás céljából vesznek belépőt, ez a vendégek több mint 40 százaléka. A gyógyszolgáltatásokat a látogatók 20 százaléka igényli. Tíz strandolóból nyolc a dohányzás korlátozásának feltétlen híve, és mindössze három százalékuk volt elégedetlen a szolgáltatásokkal.

Az országos statisztikák azt mutatják, hogy 2007-ben nagy népszerűségnek örvendtek az élővizek is. A vezető ugyanakkor az üzemanyagköltség és a parkolójegy összegét vetette össze egy intézményébe gyalog érkező család belépőjegyével, és úgy érvel, nem biztos, hogy ilyen összevetésben anyagilag jobban jár, aki a Tiszát választja.

Megkérdeztünk erről egy, a strandon kikapcsolódó családot is. A vásárhelyi Szőnyiék szerint a nagy hőségben nehézkes kisgyerekkel még a néhány kilométeres autózás is, nem beszélve az élővízben rejlő veszélyekről. Éppen ezért vélik úgy: kényelmesebb és biztonságosabb is a jól megszokott városi strand.

A strandvezető még elmondta: megtérülni látszanak az előző esztendők biztonsági jellegű befektetései, hiszen idén egyetlen számottevő baleset sem volt a fürdő területén. Az idei újítások – az öv- és nyakzuhany – népszerű, ám idén már nem állították rendszerbe a négy hátsó kisebb medencét, hiszen ezek vízforgató híján nem feleltek meg a tisztiorvosi szolgálat követelményeinek, és utóbb kiderült: mini jetski-pályának sem alkalmasak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!