Másodszor is lehet pályázni támogatásra Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen idén második alkalommal lehet lakáscélú helyi támogatásra pályázni.

Hódmezővásárhelyen idén második alkalommal lehet lakáscélú helyi támogatásra pályázni. Ezt a segítséget azok igényelhetik, akik legalább két éve a város közigazgatási területén élnek, saját tulajdonú ingatlannal rendelkeznek, és még nem részesültek kamatmentes támogatásban – tudtuk meg Makó Andrástól, a lakosságszolgálati iroda vezetőjétől. Az elnyerhető támogatás maximum félmillió forint: lakásingatlan vásárlásához, ház építéséhez, bővítéséhez, felújításához, korszerűsítéséhez, építkezés befejezéséhez lehet felhasználni.

A pályázatok elbírálásakor előnyt élveznek azok, akik nyílászárók cseréjére, fűtés korszerűsítésére, illetve napkollektor felszerelésére kérik a támogatást. A támogatás jogosultságát, indokoltságát és a többi körülményt a Lakásügyi Tanácsadó Testület vizsgálja, és javaslatot tesz a támogatás összegének mértékéről. A pályázatok beadásának határideje szeptember 15-e, bővebb felvilágosítást és pályázati kérdőívet munkaidőben a lakás- és helyiséggazdálkodási csoport munkatársai adnak a polgármesteri hivatal földszinti, 22-es számú irodájában. Az önkormányzat legutóbb 438 pályázónak adott lakáscélú helyi támogatást, valamivel több mint 118 millió forintot osztottak így szét az építkező, lakást vásárló családok között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!