Mindszenten 2100 szerződés kell a csatornázáshoz

Mindszent - A helybeliek pozitív hozzáállásának köszönhetően elérhető közelségbe került a víziközmű-társulat megalakítása Mindszenten. Még hatszáz csatlakozó aláírása kell a jövő hét elejéig: ez a feltétele, hogy Szegvárral közösen pályázhassanak a szennyvíztisztító és a szennyvízcsatorna-hálózat megépítésre.

Imre Péter

– Jól haladunk a víziközmű-társulat megalakításához szükséges lakossági szerződések megkötésével – újságolta Hevesi Tamás mindszenti jegyző. – Két héttel ezelőtt, hét végén kezdődött a munka oroszlánrésze. A víziközmű-társulat létrejöttéhez 2100 szerződést kell tető alá hoznunk, pillanatnyilag 1500-nál tartunk. Már csak 600 hiányzik, és jó az esély arra, hogy ez szombatra, vasárnapra, vagy a jövő hét elejére összejön. Érdekes, hogy inkább a középkorúakat és a fiatalokat kell „győzködni", az idősebbek, a nyugdíjasok azonnal megértették, miről van szó.

Mindszent Szegvárral közösen szeretne pályázni a szennyvíztisztító és a szennyvízcsatorna-hálózat megépítésére, ennek pedig elengedhetetlen feltétele a víziközmű-társulat megalapítása. Szegváron ez már közel öt éve működik. A szennyvíztisztítóval és a szennyvízcsatorna-hálózattal kapcsolatos pályázatot szeptember elején írják ki, vagyis a mindszentieknek sietniük kell, de megállapítható: jó tempóban haladnak.

Más településeken olykor hónapokba, vagy egy évbe is beletelt, mire összejött a víziközmű-társulat létrejöttéhez szükséges szerződésmennyiség, ez a háztartások 67,5 százaléka.

– Bátorító tapasztalatokról számolhatok be – mondta Hevesi István önkormányzati képviselő, a szervezőbizottság elnöke. – Biztos, hogy időben meglesz a szükséges szerződésszám. Most, hogy reális esély kínálkozik a beruházás elindítására, megmozdult, összefogott a lakosság. Azt is megértették, hogy 2015-ig mindenképpen meg kell ezt csinálnunk, de most jóval olcsóbban, európai uniós forrásokat igénybe véve tehetjük ezt meg.

Akik még nem szignálták a szerződést, hétköznap a Székkutas és Vidéke Takarékszövetkezetnél szerdáig 7.30-tól 16, csütörtökön 7.30-tól 18, pénteken 7.30-tól 13 óráig tehetik meg. Pénteken 14-től 19 óráig, valamint szombaton 8-tól 17-ig, vasárnap 8-tól 13-ig a Dózsatelepi Általános Iskolában is nyílik még erre lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!