Művészek terveznek játszóteret

A Tiszta Szívvel Egyesület újabb játszóteret építtet Vásárhelyen, a játékokat ugyanis neves művészek tervezik.

Imre Péter

A Tiszta Szívvel Egyesület a Damjanich utcában a mostani „vasalkotmányokat" váltaná le az új előírásoknak, szabályoknak megfelelő, biztonságos, szép és esztétikus játékokra. Az új létesítményre a pénzt ezúttal is jótékonysági rendezvényekből, adományokból teremtik elő.

– Ez a művészek játszótere lesz, ugyanis a Wartha Vince Művészeti Alapítvánnyal, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületével és a Magyar Formatervezési Tanáccsal közösen írtunk ki országos nyílt pályázatot professzionális művészek részére, a játékok megtervezésére – mondta Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesület alapító tagja, a kuratórium elnöke. – Szeptember 14-éig várjuk az ötleteket, a pályázatokat látványtervvel, műszaki leírással és hozzávetőleges költségvetéssel. Erre az új játszótérre a Damjanich utcában a jelenlegi helyén azért is szükség van, mert 2008-ig mindet EU-konformmá kell átalakítani.

A pályázatokat első körben október elsején bírálják el, majd azoktól, akik túljutottak a „rostavizsgán", decemberre, a második megmérettetésre makettet és pontos költségvetést várnak. A beruházásra az első becslések szerint legalább 10 millió forintot szánna a Tiszta Szívvel Egyesület – ennyi Lázárné Megyeri Zita szerint összegyűlik, de az is elképzelhető, hogy több –, és a játszóteret az apróságok a tervek szerint jövő májusban, a gyereknap alkalmából vehetik birtokba. Nem lehetett kikerülni a kérdést: mit szól a népkerti létesítmény rongálásához?

– Nagyon elszomorít... – mondta a kuratórium elnöke. – Még vidékről is járnak Vásárhelyre, annyira megszerették a gyerekek, ráadásul a közelmúltban megcsinált kerítéssel olyan, mint egy játékkert. Abban reménykedem, ha elkészül a térfigyelő rendszer, a kamerák elijesztik a vandálokat, megszűnik a rongálás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!