Ünnepi forgalmi rend Vásárhelyen

Hódmezővásárhely- Az augusztus 20-i rendezvénysorozat miatt Vásárhely belvárosában több utat, utcát és teret lezártak, néhány helyen megtiltották a parkolást, illetve elterelték a forgalmat. Így például a Kossuth tér Fekete Sas előtti szakaszát, illetve az Andrássy utca egy részét jövő szerdáig nem használhatják az autósok.

Vásárhelyen az államalapító Szent István királyunk ünnepe alkalmából rendezett nyári fesztivál ideje alatt – augusztus 17-étől 20-áig – a belvárosban több utcát lezártak a forgalom elől.

A Kossuth téren már áll a nagyszínpad és a nézőtér. Ezért itt a Hódi Pál és a Bakai utca, illetve a Zrínyi és a Nyizsnyay Gusztáv utca kereszteződésénél, valamint az MKB Bank előtt lezárták az utat egészen jövő hét szerdáig. A Városház utcában lakók ezért a Hősök tere és a Dr. Imre József utca felé közlekedhetnek. A hétfőn este tíz órakor kezdődő tűzijáték alatt arra kérik a Városháza utcában lakókat, hogy ne parkoljanak a házuk előtt autójukkal.

Az Andrássy utca Kossuth tér felőli részén állítják fel többek között a büfék, vendéglátóegységek sátrait, illetve a hozzájuk tartozó asztalokat, padokat, az utca másik végén pedig egy újabb szabadtéri színpadot. Emiatt az Emlékponttól a Lánc utcáig, valamint a Szent Antal utcától – a zár alatt az utcába ideiglenesen mindkét irányból be lehet hajtani – a Kossuth térig ugyancsak lezárják ezt a két szakaszt. A 47-es főút városi szakaszán ezért az Emlékpontnál megváltozott a forgalmi rend: a főútról a Kossuth tér felé tilos bekanyarodni. Az Andrássy utca 2–4–6. szám alatt lakók kocsijukkal az ingatlanjuk mögött ideiglenesen kialakított útvonalon járhatnak.

Ma délután négy órától az Andrássy utca, Kaszap utca és Kossuth tér közötti szakaszát teljesen kiürítik és szerdáig megtiltják itt a parkolást. Erre az Emlékpontnál lévő koncertek miatt lesz szükség. Ezt megismétlik szombaton délután öt órától, vasárnap pedig este hat órától.

A városi ünnepséget augusztus 20-án délelőtt a Szent István téren rendezik meg. Ezért 9 és 11 óra között lezárják a forgalom elől a 47-es főút téren átvezető szakaszát a Táncsics Mihály utcától a Szabadság téri piacig, valamint a Szent István tér és a Vidra utca, illetve a Vöröskereszt utca és Szabadság tér kereszteződéseit is. A 47-es forgalmát a Jókai utca és a Szántó Kovács János utca felé terelik.

Ingyenbuszok járnak az ünnepen

Ingyenes buszjáratokat indít a külterületen élők számára mától Vásárhely önkormányzata, az augusztus 20-i rendezvénysorozat ideje alatt. Szikáncsról és Batidáról mindennap délután 4 órakor indul a busz a Cseresnyés-kollégiumnál kijelölt végállomáshoz. A városban az előbbi érinti a Budai Nagy Antal utcán, illetve a Csomorkányi és a Szoboszlai utca sarkán található megállóhelyet, míg az utóbbi a Szentkirályi Iskolánál és a Síp utcánál lévőt. Kútvölgyről péntektől hétfőig délután 5 órakor indul az ingyenes járat, amely megáll a Simonyi, Serház téri és a Csalogány utcai buszmegállóknál. Erzsébetről szintén ekkor gurul ki a busz, amely csak az Erzsébeti úton lévő szélmalomnál vesz fel még utasokat. A különjáratok este Kútvölgyre és Batidára mindig háromnegyed 11-kor, Szikáncsra, s Erzsébetre pedig fél 12-kor mennek vissza. Vásárhelyen a négynapos rendezvénysorozat miatt a 9-es helyjáratú autóbusz a Madách és Lázár utca útvonalon közlekedik. A Zrínyi utcán kimaradó buszmegálló helyett a Lázár utca „Z" bérháza előtt lehet rá fel-, illetve leszállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!