Motorvonat gyűrt maga alá egy kocsit Mindszentnél

Hódmezővásárhely - Tragikus közlekedési baleset történt szombaton kora délután Mindszent határában a Déli utcai vasúti átjárónál. A Szentes felől érkező motorvonat maga alá gyűrte a figyelmetlenül áthajtó Seat Cordobát, a sofőr, a szegvári Komlósi Szabolcs és utasa, a mindszenti ifj. Belovai József a helyszínen életét vesztette.

Imre Péter

– Nem láttam a balesetet, csak az előbb érkeztem, mert hallottam, mi történt. De ez is elég volt, borzasztó – mondta egy kerékpárját toló idősebb nő, és már sietett is tovább.

Borzalmas órák

Borzalmas. Ennél valóban nincs jobb szó. Szombaton Mindszent határában, a temető közelében lévő Déli utcai vasúti átjárónál – ahol fény- és hagyományos sorompó sincs, csak andráskereszt figyelmeztet a veszélyre – akart áthaladni egy Vásárhely felől érkező Seat Cordoba, a volánnál a 24 éves szegvári Komlósi Szabolcs, az anyósülésen a 19 éves mindszenti ifj. Belovai József ült. Nem figyeltek, és amikor ráhajtottak a sínekre a Szentes felől érkező motorvonattal ütköztek, amely mintegy 250 méteren keresztül tolta és közben maga alá gyűrte a járművet. A két fiatal valószínűleg azonnal szörnyethalt.

A tűzoltók folytatták a keresést

A helyszínre kiérkező rendőrök, és a mentést végző tűzoltók először egy holttestet azonosítottak, de folytatták a keresést, mert a mozdonyvezető közölte: két fiatalt látott az autóban. Egy fej és két kéz látszott, később kiderült, az egyik kéz máshoz tartozik. Annyira összepréselődött az autó, hogy az elsődleges kutatáskor nem vették észre.

– Még most sem hiszem el, hogy meghalt a fiam. Nem tudom, miként történhetett a baleset – mondta megrendülten id. Belovai József, az egyik áldozat édesapja, akit telefonon értesítettek a tragédiáról. – A másik fiút nem is ismerem, csupán annyit tudok, hogy hajnalban indultak Budapestről, ott dolgoztak. Hihetetlen, a fiam október 24-én lett volna húszéves...

– Borzasztó tragédia – mondta elcsukló hangon Komlósi Szabolcs édesanyja, aki neve elhallgatását kérte, és akire még két kiskorú gyermeke számít –, nem tudom, mikorra heverjük ki, és egyáltalán feldolgozzuk-e valaha Szabolcs elvesztését. A körülményekről nincsenek információim. Ne haragudjon, most nem tudok többet mondani...

Szombaton délután mintegy százan figyelték a tűzoltókat, akik megpróbálták kiszabadítani az összepréselt autóból a testeket. A hagyományos szerszámokkal nem jártak sikerrel.

Rágyűrődött az utasokra az autó

– Vágó- és feszítőeszközökkel próbálkoztunk – közölte Hegedűs Endre vásárhelyi tűzoltó százados, szolgálati parancsnok –, a Seat jobb oldalát és a tetőt elbontottuk, de ez nem volt elég. A motorvonat szinte teljesen rágyűrte a vezetőre és az utasra az autót. Megpróbálhattuk volna kihúzni őket, de kegyeleti okokból – nehogy jobban sérüljenek –, a kiemelés mellett döntöttünk.

A roncsot az áldozatokkal este 7 és 8 óra között sikerült kiszabadítani – a szegedi tűzoltóság darujának és a MÁV speciális műhelykocsijának segítségével – a motorvonat alól, és leemelni a vágányról. A baleset okait, körülményeit – szakértők bevonásával – a vásárhelyi rendőrkapitányság vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!