Vasárnap nyílik az 54. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Hódmezővásárhely - Sokszínű programmal várja az érdeklődőket a város péntektől vasárnapig, a hagyományos vásárhelyi őszi hetek rendezvénysorozatán. A számtalan program közül talán a legjelentősebb a vasárnap délben az Alföldi Galériában nyíló 54. Vásárhelyi Őszi Tárlat.

Korom András

Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a hagyományos vásárhelyi őszi hetek – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen a három nap programjait teljes részletességgel ismertette Hegedűsné Dékány Magdolna, a polgármesteri hivatal művészeti referense és Lőkös Györgyi, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatóhelyettese. A programsorozat pénteken délután fél 3-kor a Kossuth téri zászlófelvonással kezdődik, majd a belvárosi fazekasházban nyílik meg a Kezek dicsérete kiállítás, fél 4-kor a [namelink name="Németh László"] gimnáziumban Grezsa Ferenc emlékezete címmel rendeznek emlékműsort, majd átadják a Mi világunk – diák őszi tárlat díjait.

Szombaton a városháza dísztermében 11 órakor kezdődik tudományos tanácskozás a húsz éve alapított [namelink name="Németh László"] Társaság, illetve alapítója, Grezsa Ferenc irodalomtörténész születésének 75. évfordulóján munkássága előtt tisztelegve. Délután 1-kor a résztvevők megkoszorúzzák Grezsa Ferenc katolikus temetőbeli nyughelyét. A tanácskozáson adják át az idei [namelink name="Németh László"]-díjakat is. Délután 5-kor emlékeznek meg az aradi vértanúkról a Kossuth téren, majd a Kincses temetőben, este 6-kor pedig a Petőfi Művelődési Központban kezdődik irodalmi est [namelink name="Németh László"] és Grezsa Ferenc írásaiból.

Vasárnap délelőtt 9 órakor nyílik a Szőnyi és a Dr. Rapcsák András úton a népi iparművészeti bemutató, a PMK-ban különféle programokkal várják a gyerekeket, délben az Alföldi Galériában nyílik meg az 54. Vásárhelyi Őszi Tárlat, délután 1-kor a Tornyai-múzeumban Tóth Ernő festő- és szobrászművész kiállítása. Délután fél 6-tól a galéria udvarán ad koncertet a Ghymes-együttes. A Sóshalmi Olvasókörben délután fél 3-kor a vásárhelyi alkotóművészek kiállítása nyílik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!