Amerikai beruházások indulnak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az Emlékpont-múzeumra, a Csodaházra és a dohányfüst elleni kampányra is kíváncsi volt April H. Foley, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, aki szerdán Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével Hódmezővásárhelyen járt.

Imre Péter

A nagykövet asszony [namelink name="Lázár János"] polgármesterrel tárgyalt, és a megbeszélésről együtt tájékoztatták a sajtót.

– Egyeztettünk a mezőgazdaság fejlesztéséről, az agrárkutatásról, a bioenergiáról, Vásárhely egészségügyi programjáról, a dohányzás elleni kampányról, és arra kértem nagykövet asszonyt, támogassa a törekvéseinket – mondta [namelink name="Lázár János"]. – Arról már beszámolhatok, hogy újabb amerikai beruházások indulhatnak városunkban.

A nagykövet asszony megtekintette a vásárhelyi Emlékpontot is. Fotó: Tésik Attila
– [namelink name="Lázár János"] jó barátja az Egyesült Államoknak, támogatja országunk törekvéseit, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökeként is hisz a NATO-ban és a transzatlanti kapcsolatokban – mondta April H. Foley.

A nagykövet asszony a városháza zsúfolásig telt dísztermében tartott előadást Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének küldetése címmel. Kiderült, munkájában fontos szerep jut a terrorizmus elleni harcnak, és erősíteni próbálja Magyarország és az Egyesült Államok kereskedelmi kapcsolatait. Azt mondta, hogy hazánk mágnesként vonzza a külföldi befektetőket, de a körülményeken, a lehetőségeken még akad javítanivaló. Szóba került a vízumkérdés – szerinte optimális esetben két év múlva elnyerhetjük a mentességet.

April H. Foley honfitársaival is találkozott, köztük a Global Volenteers önkénteseivel, akik Vásárhelyen is tanítanak angol nyelvet. A nagykövet a polgármester és önkormányzati képviselők – [namelink name="Havasi Katalin"], [namelink name="Tóthné Kecskeméti Katalin"], [namelink name="Molnárné Kecskeméti Rita"] – társaságában meglátogatta a fogyatékkal élő gyermekeken segítő Csodaház Foglalkoztató Napközit, majd az Emlékpont-múzeum kiállítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!