Hárommilliárdos fejlesztés készül Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Úgy fejlesztené a város a vásárhelyi strandot, hogy kínálata eltérjen a környező településekétől. A konferencia- és wellness hotel mellett készülne barlang- és élményfürdő is. A 2,8 milliárdos fejlesztés költségének felét a város állja, a másik felére az Európai Uniónál pályáznak. Modernizálnák a kempinget is.

Korom András

Nem jelent majd konkurenciát a környező települések fürdőinek, strandjainak a vásárhelyi, még akkor sem, ha megvalósul a tervezett 2,8 milliárd forint értékű újabb fürdőfejlesztés. A költségek felét a város, míg a másikat egy európai uniós pályázat fedezné. A részletes tervet a közgyűlés már megismerte előző ülésén.

Erre terjeszkedne a strand Fotó: Tésik Attila
A ma már modern vásárhelyi strand és sportuszoda megfelelő alapot biztosít a fejlesztéshez, melynek célja a forgalom, azaz a látogatók számának jelentős növelése. A bővítés tervét Ruszinkó Ádám, az EuroSpa Kft. turisztikai igazgatója ismertette a nyilvánossággal, hangsúlyozva: a 2002-ben elkészült, s azóta magának ismertséget szerzett uszoda, valamint a vásárhelyi gyógyvíz jó alapot jelent a fejlesztéshez. A tervek szerint a jelenlegi szolgáltatások körét jelentősen megnövelnék, így minőségi fejlődést jelentene a bővítés.

Elsősorban a családi, a wellness- és a gyógyászati szolgáltatásokat erősítenék, így készülne el egy élményfürdőrész. A strand Bartók Béla utca felőli részén négycsillagos, legalább száz szobás konferencia- és wellness szállót építenének, s a jelenlegi kemping helyett is modernebb várná a vendégeket. A komplexum ugyanakkor személyre szabott szolgáltatások kombinációját nyújtaná, differenciált árért. A szauna jellege is megváltozna, hiszen hang-, fény- és masszázsterápia mellett fitneszteremmel, szépségszalonnal és egészséges ételeket kínáló bárral is bővülne. Ahogy arról már beszámoltunk, a vendégek élményeit az úgynevezett barlangfürdő mellett például gyerekeknek tervezett kalandmedencével is gyarapítanák.

A tervezéskor figyelembe veszik a város értékeit, főleg a hétezer éves múltra visszatekintő kerámiakultúrát, hogy egyedi jelleget adjanak a fürdőnek.

A beruházás – melyet már jövőre megkezdenének – újabb százötven munkahelyet teremt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!