Hódmezővásárhelyen fényképeztük a legkisebbeket

Hódmezővásárhely - Százharminckilenc gyermeket fényképezett le hétfőn munkatársunk a vásárhelyi Intersparban. A babzsákon vagy kisszéken ücsörgő gyerekek többnyire mosolyogtak, de akadt, aki szoborrá merevült a gép láttán. Az izgalom mégis a nagymamákon látszott a leginkább.

Korom András

Folyamatosan érkeztek a kisgyerekek és szüleik az idei babaszépségversenyünk hétfői vásárhelyi fotózására. A múlt héten nyílt Interspar áruházban az anyukák, apukák és nagymamák könnyen megtalálták lapunk stábját, mely déltől délután ötig várta a kicsiket és a nagyobbakat. Néhány szülő már háromnegyed 11 körül izgatottan telefonált szerkesztőségünkbe, hogy nem találja munkatársainkat a helyszínen, majd megnyugodott, hogy semmiről sem késett el.

A gyerekek meglepett arcot vágtak, mosolyogtak, vagy éppen sírtak a fényképezőgép előtt a babzsákon, vagy a kisszéken ücsörögve. A nagyobbak közt volt, aki szoborrá merevedett, s úgy várta, hogy elkészüljön róla a december 5-i számunkban megjelenő kép. De olyan is akadt, aki határozott gesztikulálással örvendeztette meg szüleit, s tette vidámmá a fényképezést.

Babák és szülők várják, hogy a fényképezőgép elé kerüljenek. Fotó: Tésik Attila
A legnagyobb izgalomban talán a nagymamák voltak; dolgoztak a fésűk, hajkefék, a gyerekek hol jobban, hol rosszabbul tűrték a szépítkezést. A kislányok színes csatokat kaptak a hajukba, a kisfiúkat is addig fésülgették, míg utolsó tincseik is a helyükre nem kerültek. Aztán a kicsik, beülve a fényképezőgép elé, egy mozdulattal eltüntették a szorgos kezek munkáját.

A legkisebbek többnyire fegyelmezettek voltak, mosolyogtak vagy forgatták a fejüket, tágra nyílt szemmel nézték a nagy sürgés-forgást körülöttük.
– Tavaly is jártunk a fotózáson – árulta el Vörös Edit, aki kislányát, Fehér Boglárka Emesét kísérte el. Együtt érkeztek Aracsi Henriettával és édesanyjával. Kiderült, hogy őket épp Edit beszélte rá a buszozásra, ugyanis mindannyian Marosleléről jöttek.
– Mi amolyan mobil anyukák vagyunk, megszoktuk az utat! – mondták, amikor azt kérdeztük, vajon nehéz volt-e egy babakocsival nekiindulni az útnak.

Kanton Attiláné és Roderik a kis Lucával. Fotó: Tésik Attila
Trényi Gergőt édesanyja, Trényiné Mónus Anika tavaly is elhozta fotózásunkra. A kisfiú akkor még féléves sem volt.
– Jövőre csak azért nem jövünk újra, mert Gergő május elsején lesz háromesztendős. Hacsak a korhatárt nem emelik fel addigra... – mondta mosolyogva az édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!