Nem járt a költségtérítés - Zsótér fellebbez az ítélet ellen

Mindszent - A munkaügyi bíróság nem jogerős döntése szerint Zsótér István polgármesternek vissza kell fizetnie azt a valamivel több mint 230 ezer forint költségtérítést, melyet betegsége idején vett fel. Zsótér fellebbez az ügyben.

Korom András

Továbbra sem oldódik a mindszenti képviselő-testület és [namelink name="Zsótér István"] polgármester közt a tavalyi helyhatósági választások után kialakult feszült helyzet. Most a megyei munkaügyi bíróság – helyt adva a mindszenti képviselők keresetének – olyan ítéletet hozott, mely szerint a polgármesternek kamatostul kell visszafizetnie azt a valamivel több mint 230 ezer forintot, melyet év elején vett fel, annak ellenére, hogy táppénzen volt. Az ügyben két tárgyalást is tartottak, Mindszent polgármestere egyiken sem vett részt.

A mindszenti testület képviseletét ellátó szegedi ügyvédtől, Molnár Imre Vincétől megtudtuk: a képviselők nem akarták bíróság elé vinni az ügyet, ezt csak azután tették, hogy a polgármester nem reagált a neki két alkalommal is kiküldött fizetési felszólításra.

Az ügyvéd bízik abban, hogy a bíróság jogerősen is a testületnek ad igazat. Korábban egy hasonló ügyben az Alkotmánybíróság úgy határozott, ilyen esetben a polgármesternek nem jár költségtérítés.

[namelink name="Zsótér István"] polgármester azt mondta lapunknak, ha megkapja a bíróság írásbeli ítéletét, azt ügyvédjével pontról pontra átbeszélik.

– Már a szóbeli ítéletben elhangzó jogi indoklással sem értek egyet, ezért fellebbezek az ítélet ellen – tette hozzá. – Aztán majd jövő tavasszal kiderül, miként dönt a bíróság.

Címkék#Mindszent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!