A polgármester feljelentette a vállalkozót Mindszenten

Mindszent - A mindszenti tiszai strand homokjának elhordása miatt Zsótér István polgármester feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, és fegyelmi eljárást kezdeményezett Hevesi Tamás jegyzővel szemben. A part rendbetételével megbízott vállalkozó, Solti Viktor hitelrontás és rágalmazás miatt fontolgatja a feljelentést.

Imre Péter

Nem csitulnak az indulatok a mindszenti Tisza-parti strand területén történt tereprendezés – vagy partrombolás – ügyében. [namelink name="Zsótér István"] polgármester ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon, Hevesi Tamás jegyzővel szemben pedig fegyelmi eljárást kezdeményezett. Utóbbira a képviselő-testület úgy reagált, meg kellene várni a szakhatósági vizsgálatok és a nyomozás befejezését.

A polgármester állítja: az egész munka jogszerűtlen, mert a szerződéskötés aláírására a testület nem hatalmazta fel Szabó József alpolgármestert. Aztán a tereprendezés, a part, a plázs kialakítása homokbányászattá vált. Szerinte Hevesi már november 30-án megkapta azt az atiköviziges e-mailt, melyben felszólítják az engedély nélküli munka leállítására, de ezt csak december 6-án iktatta.

Holdbéli táj a Földön. Fotó: Tésik Attila
Hevesi elmondási szerint december 3-án kapta meg az e-mailt, de mivel nem volt rajta elektronikus aláírás és dátumbélyegző, a hatályos jogszabályok szerint nem bírt kötelező erővel. Egy munkanapot várt a postai változatra, ez nem jött meg, majd december 5-én megírta a munka leállításáról szóló értesítést, amit iktattak és eljuttattak a vállalkozóhoz. Nem tagadta, a szerződés aláírására, a munka megkezdésére, elvégzésre nem született testületi döntést, de azzal a helyszíni szemle, a bejárás során egyetértettek a képviselők.

– Több testületi ülésen szó volt erről – mondta Szabó József alpolgármester –, mindenki tudott róla, ezt a jegyzőkönyvek is tanúsíthatják. Szerintem jogosan jártam el, írtam alá a szerződést, ráadásul még 2006-ból rendelkezünk szakhatósági, Atikövizig-engedéllyel a munka elvégzéséhez, melynek nincs időbeli korlátja.

A rendőrségi információ szerint feljelentés még nem érkezett sem a vásárhelyi kapitányságra, sem a megyei főkapitányságra.

Politikai szándék?

– Nagyon furcsa, ami itt történik, és politikai szándékot sejtek mögötte – mondta érdeklődésünkre a megbízást elnyerő Eurotitán II. Kft. ügyvezetője Solti Viktor. – Olyanra köteleznek, amit elvégeztem volna. A meredek és néhol veszélyessé vált partszakaszon az előírás szerint 1:3, 1:4 arányú leejtésű rézsűt kell kialakítani, ehhez szükséges volt bizonyos mennyiségű homok kitermelése. A polgármester előidézett egy helyzetet, és úgy csinál, mintha neki köszönhetően oldódna meg. Úgy hiszi, ebből csak pozitívan jöhet ki, de amennyiben nem vonja vissza a homoklopással kapcsolatos korábbi vádjait, hitelrontásért és rágalmazásért feljelentem.

Címkék#Mindszent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!