Szikáncson egy férfi kihűlt és meghalt

Szikáncs - Hiába volt tűzifája, nem gyújtott be szikáncsi otthonában, s kihűlt Sz. Mátyás, akit szombat este a rendőrség talált meg holtan a lakásában. Az egyedül élő rokkantnyugdíjas férfit közösségi embernek ismerték, s olyannak, aki nem veti meg az alkoholt.

Munkatársunktól

Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint kihűlés okozta egy Szikáncson élő férfi halálát. Az 51 esztendős, egyedül élő Sz. Mátyás csütörtök óta nem jelentkezett az iskolánál, ahol addig rendszeresen megfordult az ebédjéért. Gyanús távolmaradását bejelentették a rendőrségen. A férfi lakására szombaton este ment ki a járőr, ahol holtan találta Sz. Mátyást. A szemlebizottság idegenkezűségre utaló nyomot nem talált.

Sz. Mátyást hányatott sorsa ellenére közösségi embernek ismerték. [namelink name="Benkő Zsolt"], a külterületek önkormányzati képviselője is közösségi embernek ismerte a férfit. Elmondta, hogy nyáron Sz. Mátyás segített a játszótéri fák ültetésében.

Szikáncson az sem volt titok – s ezt már másoktól hallottuk –, hogy a rokkantnyugdíjas férfi nem vetette meg az alkoholt. Amikor pedig a pohár fenekére nézett, volt, hogy nem ment el az ebédjéért. Ám olyan eddig még nem történt, hogy napokig ne jelentkezzék érte.

Az egyedülálló férfi éppen azért kapott szociális ebédet, hogy legalább naponta egy alkalommal meleg ételhez jusson. Sz. Mátyásnak amúgy még az előző télre kapott tűzifája is megvolt, érintetlenül azon a helyen, ahová lerakták. Egy szálat sem tüzelt el belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!