Szociológiai kutatás Vásárhelyen

Hódmezővásárhely – Február 8-án, 9-én és 10-én szociológiai kutatást végeznek a város megbízásából Hódmezővásárhelyen – jelentette be pénteki városházi sajtótájékoztatóján Lakner Zoltán szociológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológia Tanszékének vezetője.

Munkatársunktól

Az önkormányzat néhány hónappal ezelőtt határozott úgy, hogy családbarát település koncepciót készíttet, amelynek célja egy még élhetőbb, szerethetőbb város megteremtése, illetve újabb családtámogató intézkedések elindítása. A terv összeállításához a februári reprezentatív felmérés szolgáltatja az adatokat, amely a 18 és a 60 év közötti korosztályt veszi górcső alá. A kérdőíves kutatás során harmincöt, igazolvánnyal rendelkező kérdezőbiztos összesen 850 vásárhelyi házba fog bekopogni. A papír kitöltése körülbelül félórát vesz igénybe, a válaszadás önkéntes és névtelen, az így szerzett információk pedig titkosak. A megválaszolandó kérdések között szerepel például, hogy a megkérdezett milyen családformát részesít előnyben, mit tart ideális gyermekszámnak, tervez-e további gyerekeket, és ha nem, mi ennek az oka, illetve hogy milyen új családbarát lépéseket vár az önkormányzattól.

Lakner Zoltán elmondta, az idősek és az aktív korúak aránya Vásárhelyen is kedvezőtlen arányokat mutat. Szerinte megfelelő intézkedésekkel megállítható, sőt megfordítható ez a folyamat. Hozzátette: a város élen jár a fiatalok támogatásában. A megemelt összegű babakötvény és a közművesített ingyentelkek példaértékűek az országban, de Európában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!