Irodaház lesz a banneres iskola Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az állagmegóvó munkákat már elvégezte a vásárhelyi Vöröskereszt utcai két volt iskolaépületen a helyi Generál Média Kft. – mely többek között hatszázmillió bannerért, azaz internetes hirdetési csíkért cserébe kapta az ingatlanokat.

Korom András

Az egész ország felfigyelt tavaly arra a vásárhelyi szerződésre, amelynek értelmében a Vöröskereszt utcai, már nem használt iskolaépületeket hatszázmillió bannerért, azaz internetes reklámcsíkért cserélte el a vásárhelyi önkormányzat. A Generál Média Kft. cserébe öt éven át nemcsak havi tízmillió internetes reklámcsíkot biztosít a városnak, de vállalta azt is, hogy 50-100 munkahelyet hoz létre az idén év végéig, illetve irodaházzá alakítja át az ingatlant.

A vásárhelyi Holman Endre és Holman János által 2000-ben alapított cég generálja oldalaival a hazai internetforgalom közel egyharmadát, ami azt jelenti, naponta 70-80 millió alkalommal nyitják meg valamelyik, általuk üzemeltetett honlapot. A tavaly nyári szerződéskötés arról is szólt, ha nem teljesítik vállalásaikat, akkor az ingatlan visszaszáll a városra.

Az egykori iskolaépület. Tavasszal kezdik az átépítését.
Fotó: Tésik Attila

A Vöröskereszt utcai iskola épületének átalakításán még nem kezdtek el dolgozni, de mint Holman Endrétől, a Generál Média Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, tavaly ősszel az állagmegóvást és a legszükségesebb munkákat már elvégezték. Az iskola irodaházzá való átalakításának tervei készülnek, illetve a szakhatóságokkal folynak az egyeztetések. Terveik szerint a szükséges engedélyek beszerzését követően tavasszal kezdődnek meg a munkálatok, melyek az iskolaépület teljes felújítását eredményezik.

– Minden igényt kielégítő irodaházzá szeretnénk átalakítani az épületet, a mozgáskorlátozottak számára is akadálymentessé tesszük. Dolgozóink számára otthonos környezetet kívánunk teremteni, elősegítve a minél hatékonyabb és kreatívabb munkavégzést – válaszolta lapunknak az ügyvezető igazgató. Hozzátette, míg tavaly nyáron huszonketten dolgoztak náluk, ez a létszám mára harminchatra nőtt, s március elsejétől pedig már ötvenen lesznek. Akkor indul be ugyanis egy újabb országos oldaluk. Az új dolgozók felvételével viszont van egy kis gondjuk: annak ellenére nem találnak elegendő programozót Szeged és Vásárhely környékén, hogy folyamatosan hirdetik az álláslehetőséget, illetve tavaly nyár óta több ingyenes képzést is meghirdettek.

Ötvenhétezren kattantak rá

Holman Endrétől azt is megtudtuk, a vásárhelyi önkormányzat folyamatosan veszi igénybe a reklámlehetőséget, a legnagyobb érdeklődést a decemberi esélyegyenlőségi konferenciát kínáló banner jelentette. Weblapjaikon folyamatosan népszerűsítik az Emlékpont honlapját is. A külső statisztikai rendszert biztosító auditált cég adatai szerint a Generál Média oldalain felvillanó bannerekre több mint 57 ezren kattintottak rá, azaz, ennyien voltak kíváncsiak a városi önkormányzat által hirdetett weboldalakra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!